Hurghada

Hurghada is één van de populairste vakantiebestemmingen van Egypte. Jaarlijks komen vele honderdduizenden toeristen vanuit heel Europa en ver daarbuiten naar deze Egypische badplaats. Dit is natuurlijk niet zonder reden want Hurghada heeft heel veel te bieden en is daardoor wanneer je een strandvakantie wilt één van de beste bestemmingen van Egypte om heen te vliegen.

Waar Hurghada vroeger niks anders was dan een klein vissersdorpje met slechts een paar duizend inwoners is het tegenwoordig een grote plaats meer bijna 200.000 inwoners waarvan de meeste inwoners direct of indirect afhankelijk zijn van het toerisme. Ze werken bij één van de vele hotels, in winkels, restaurants, duikscholen en excursiebedrijven, het is echt een zeer belangrijke bron van inkomsten.

Het vliegveld van Hurghada is het één na drukste vliegveld van heel Egypte. Het drukste vliegveld is natuurlijk dat van Caïro en dat is echt veel drukker. Het vliegveld van Hurghada wordt met name door toeristen gebruikt en is gelegen op zo’n 5km van het centrum van de stad. Hierdoor ben je na je vliegreis van ongeveer 4 – 5 uurtjes snel in je hotel.

Hotels zijn er volop te vinden in de populaire badplaats. Het ene hotel is nog luxer dan de andere en de meeste liggen prachtig aan het strand. Vanaf de straatkant is de kust op slechts enkele plaatsen zichtbaar, de rest van het uitzicht op de zee ligt verscholen achter de hotels. Zwembaden, restaurant, duikscholen en nog veel meer is te vinden in de hotels.

Het boeken van excursies is ook erg populair. Het is namelijk heel eenvoudig om vanaf Hurghada plaatsen als Luxor en Caïro te ontdekken. De prijzen van excursies vallen ook erg mee en het is daardoor een laag drempelige manier om meer van het betoverende land te ontdekken. Je hoeft geen verre excursies te maken, een snorkeltocht, bezoekje aan nabij gelegen plaatsen of een introductieduik behoren ook tot de mogelijkheden.

We hebben diverse artikelen geschreven met betrekking tot Hurghada. Dit kan gaan om excursies, bezienswaardigheden, hotels, etc… Lees meer over Hurghada op één van onderstaande pagina’s: