Duiken bij Hurghada

Hurghada is gelegen aan de Rode Zee, dat is een garantie voor mooie duiken in goede omstandigheden. Met een groot aanbod aan duiklocaties en duikscholen is het daarom niet al te ingewikkeld om als beginnende of ervaren duiker snel na aankomst in de badplaats onder water te liggen en te genieten van het al het moois dat je hier zult tegenkomen.

Duikscholen
In Hurghada zijn vele duikscholen te vinden. De meeste grote hotels hebben een duikschool op het terrein waar ze hun eigen gasten mee willen laten duiken. Soms zijn dit lokale duikscholen maar vaak zijn het vestigingen van internationale scholen die ook hier een vestiging hebben zitten. Ook buiten de hotels zijn vele duikscholen te vinden. Ga duiken bij een duikschool waar je een goed gevoel bij krijgt. Vaak heb je binnen een paar tellen al door of de ontvangst fijn is of niet. Daarnaast kan het soms makkelijk en leuk zijn als je in je eigen taal kunt praten, er zijn dan ook diverse duikscholen te vinden waar één of meerdere instructeurs Nederlands praten. Het spreken van de eigen taal kan vooral handig zijn op het moment dat je een cursus gaat volgen. Het laatste waar je op kunt letten is hoe de duikspullen eruit zien. Hangt het allemaal netjes of zitten er gaten in de pakken? Vraag ook gerust of je dit even mag zien.

Duiklocaties en riffen
Rondom Hurghada zijn vele duiklocaties te vinden. Kantduiken is in Hurghada helaas niet mogelijk, je zult de locaties per boot bezoeken wat ook heel leuk is om te doen. Er zijn tientallen duiklocaties te vinden in de omgeving. De meeste riffen bestaan uit een drop-off. Dit is een rifwand die vrij ondiep begint en vervolgens de diepte in gaat. Dit is heel fijn duiken en op deze manier zie je heel veel leven onderwater. Er zijn ook riffen in de vorm van een eilandje onder water, hier kan je mooi omheen duiken. Wrakken zijn er ook te vinden, deze zijn wel voor de ervaren duiken en echt niet voor iedereen te doen. Duiklocaties zijn er voor de beginnende- en voor ervaren duikers. Stroming en diepte zijn vaak de oorzaken die een locatie voor beginnende of ervaren duiken zijn.

Onderwaterleven
In Hurghada is het onderwaterleven echt schitterend. Het kraakheldere water met de aangename temperatuur zorgen er voor dat je je snel comfortabel voelt onder water. Eenmaal onder water gaat er een wereld voor je open! Vissen in allerlei kleuren en maten. Nemo’s, schildpadden, roggen, murenes, kleine rifvisjes, grote scholen met vis en misschien kom je nog wel een haai tegen onder water. Als je echt dicht bij de riffen zwemt en let op de kleine details zul je zelfs naaktslakjes in de meest mooie kleuren tegenkomen.

Dolfijnen worden vaak gezien in de wateren rondom Hurghada, veelal vanaf de boot en niet vaak onder water. Dit zijn wel de krenten in de pap als je deze tegenkomt!

Heel veel plezier met duiken in Hurghada!