Snorkelen en duiken bij Sharm el Naga

Op ongeveer 40km ten zuiden van de Egypte badplaats Hurghada ligt direct aan de Rode Zee het resort Sharm el Naga. Een zeer kleinschalige locatie waar de onderwaterwereld zonder twijfel op de eerste plek staat. Sharm el Naga is één van de weinige locaties van Egypte met een prachtig huisrif waar je direct vanaf de kant kunt duiken en snorkelen. Uitrusting en eventuele begeleiding is hier volop aanwezig, je hoeft zelf alleen te zwemmen en te genieten!

Het resort
Sharm el Naga bestaat uit een aantal bungalows die je kunt huren. Slechts een beperkt aantal toeristen doet dit, dit om twee redenen. Het aantal bungalows dat je kunt huren is beperkt en er is buiten het duiken en snorkelen echt niks te doen. In de praktijk zijn het vrijwel alleen maar fanatieke duikers die hier verblijven. Naast de eenvoudig ingerichte bungalows is er een centrale ruimte waar het restaurant zich bevindt.

Natuurlijk is er een goed duikcentrum op het resort. Hier zijn vele duikflessen, goed onderhouden uitrusting en vele snorkelsetjes aanwezig. Gekwalificeerd personeel kan je met al je vragen helpen en natuurlijk is er de mogelijkheid om je te gidsen in het water.

Duiken en snorkelen
Op slecht een paar meter vanaf de kant begint het rif. Het rif wordt goed onderhouden en de zee wordt hier keurig schoongemaakt. Je zit hier in een beschermd gebied en zo wordt er ook mee omgegaan. Doordat je direct vanaf de kant kunt duiken en de zee heel geleidelijk afloopt richting de 30 meter diepte is het bijzonder goed geschikt voor beginnende duikers. Maar ook voor ervaren duikers is het een hele fijne plek om te duiken omdat het technisch niet moeilijk is en er veel onder water te zien is. Er zijn een aantal zodiacs aanwezig die je in korte tijd naar nog ruim 20 prachtige duiklocaties kunnen brengen in de directe omgeving. Het is hier echt geweldig duiken!

Wanneer je niet duikt kun je hier perfect snorkelen. Het rif ligt dicht onder de oppervlakte waardoor je de fel gekleurde visjes goed ziet zwemmen! Misschien zie je zelfs nog wel ergens een schildpad!

Duikcursus Sharm el Naga
Bij het resort zit een PADI duikschool. Je kunt hier opleidingen volgens van het allereerste niveau tot en met assistent instructeur. Onder deskundige begeleiding (ook in het Nederlands!) kan je je eerste stapjes maken in een nieuwe wereld.

Excursies vanaf Hurghada
Er zijn veel toeristen die vanaf Hurghada een dagexcursie naar Sharm el Naga maken. Tijdens deze excursie wordt je vanaf je hotel opgehaald met een busje en vertrek je voor een dagje naar Sharm el Naga. Je hebt de mogelijkheid om lekker onbeperkt te snorkelen en heerlijk op het strand te relaxen. Als je wilt en durft kun je je eerste stapjes maken met duiken. Een introductieduik waarbij je leert over je uitrusting en je onder begeleiding onder water gaat. We zijn er van overtuigd dat dit je eerste stappen zijn in een veel meer duiken en wellicht ook je eerste duik richting je eigen duikbrevet. Het is bij uitstek een goede plek om het hier te leren.

De excursie kan je boeken bij één van de vele boekingskantoortjes in Hurghada. Naar alle waarschijnlijkheid kan je hotel je hierin ook adviseren of natuurlijk gewoon de reisorganisatie waarmee je naar Hurghada bent gekomen.