De 5 leukste excursies vanuit Hurghada

De 5 leukste excursies vanuit Hurghada

Hurghada is een geweldige badplaats in Egypte waar jaarlijks vele mensen heen gaan om lekker op vakantie te gaan. Het is een bestemming die zowel in de zomer als de winter heel geschikt is om naartoe te gaan en het weer altijd lekker is. Over het algemeen gaan de meeste toeristen naar deze badplaats om de onderwaterwereld te ontdekken door te duiken of snorkelen en verder lekker te relaxen aan één van de mooie stranden bij de hotels. Er is echter zoveel meer te doen dan alleen maar dat. Vanuit Hurghada kan je vele excursies maken in de directe omgeving van de plaats of juist verder weg in Egypte. We hebben hieronder de 5 leukste excursies voor je beschreven.

Een dagje Luxor
Vanuit Hurghada is een veel gemaakte excursie een dagje Luxor. Het is een lange en vermoeiende dag maar tevens een dag die je nooit van je leven meer zult vergeten! Luxor is namelijk de stad van Egypte waar de oudheid schitterend bewaard is gebleven en indrukwekkend om te bekijken.

Rond een uur of 6 in de ochtend zal je met de bus bij je hotel worden opgehaald om in gedurende 4 uur dwars door de woestijn naar Luxor te rijden. De zonsopgang die je meemaakt is geweldig! Eenmaal in Luxor aangekomen zijn er een aantal plekken die je gedurende de dag zult gaan bekijken, dit zullen o.a. de Tempel van Karnak, Luxor Tempel, Kolossen van Memnon, Vallei der Koningen (waar het graf van Toetanchamon ligt) en zo zijn er nog meer plekken die je kunt bekijken. Het hangt een beetje van je excursiebureau af welke hoogtepunten je bezoekt tijdens deze dag.

De prijzen voor een excursie vanuit Hurghada naar Luxor liggen tussen de 50 en 100 Euro.

Excursie van Hurghada naar Caïro
Caïro is de hoofdstad van Egypte en ook veruit de grootste stad van het land. Het is de stad van de piramides wat natuurlijk een plek in Egypte is waar je ooit in je leven een keer geweest wilt zijn. Dit is het moment, je kunt namelijk vanuit Hurghada een excursie naar Caïro boeken om de stad en al het moois dat de stad heeft te bezoeken.

De meest eenvoudige manier om naar Caïro te reizen is met het vliegtuig. Je kan voor een dagtrip kiezen maar een tripje voor twee dagen is hiermee wel echt ons advies. Er is namelijk zo veel te bekijken dat je hier eigenlijk wel 2 dagen voor nodig hebt. Tijdens je excursie bezoek je onder begeleiding van een gids de hoogtepunten van de stad, dit zijn o.a. de Piramides met bijbehorende Sfinx, het Egyptisch Museum, de Nijl met bijbehorende Nijlcruise, Bazaar Khan El-Khalili en nog veel meer.

De prijs van een excursie met het vliegtuig vanuit Hurghada naar Caïro zit meestal tussen de 300 – 500 Euro. Wanneer je er voor kiest om met de bus te gaan (ritje van 8 uur) scheelt het je ongeveer 200 Euro.

Hurghada stadstour
Op eigen gelegenheid zal je niet snel de stad Hurghada ontdekken. Misschien dat je vanaf je hotel een rondje door de buurt loopt maar daarmee kan je niet vertellen dat je de plaats goed hebt leren kennen. Dat is jammer want ondanks het feit dat Hurghada een moderne badplaats is en daarmee niet is te vergelijken met plaatsen als Caïro en Luxor is het weldegelijk een stad die meer is dan je hotel en daardoor ook leuk is om te ontdekken.

Zo zal je onder andere een uitgebreide rondleiding krijgen in een grote moskee, een bezoek brengen aan Marina (een moderne wijk in Hurghada), het oude centrum bezoeken en uiteraard iets eten en drinken in een traditioneel restaurant.

De prijs van deze excursie zal tussen de 15 – 40 Euro liggen. Je zult er tussen de 4 en 6 uur over doen om vervolgens weer teruggebracht te worden naar je hotel.

Sharm el Naga
Op ongeveer 40km ten zuiden ligt het kleine plaatsje Sharm el Naga. Het is zo klein dat je het eigenlijk geen plaatsje mag noemen, het is meer een resort aan de zee met als unieke eigenschap dat er een schitterend huisrif voor de deur ligt waar je vanaf het strand heel eenvoudig naartoe kunt zwemmen.

Met een klein busje wordt je bij je hotel opgehaald om vervolgens in ongeveer een uurtje tijd naar Sharm el Naga gebracht te worden. Hier kan je alle uitrusting huren die je nodig hebt om te snorkelen. Als je een keertje wilt duiken is dit hier de ideale plek omdat het water zeer toegankelijk is en je helemaal niet diep hoeft te gaan om van al het moois te genieten. Dit uiteraard onder begeleiding van ervaringen instructeur.

Tussendoor zal er zeker voor de innerlijke mens worden gezorgd door middel van een uitgebreid buffet waar je van mag pakken. Vergeet geen zonnebrand mee te nemen deze dag want zeker met snorkelen kan je ongemerkt behoorlijk verbranden.

De prijs van een dagje naar Sharm el Naga is ongeveer 40 – 60 Euro.

Een excursie naar de woestijn
Rondom Hurghada ligt woestijn, veel woestijn! Voor ons iets dat we eigenlijk niet kennen maar wel heel erg leuk om een keer te leren kennen. Zo zijn er diverse manieren waarop je de woestijn kunt leren kennen. Je kunt een jeepsafari maken waarbij iemand je met een mooie jeep door de woestijn rijdt. Als je liever zelf de touwtjes in handen hebt is het gaaf om met quads door de woestijn te scheuren.

Je kunt er ook voor kiezen om alles wat gemoedelijker te doen en bijvoorbeeld een kamelenrit te maken of een bedoeïenen dorp te bezoeken om meer te leren over de cultuur van de mensen die dagelijks afhankelijk zijn van de woestijn. Kortom, de woestijn biedt vele mogelijkheden voor een excursie.

Het boeken van een excursie
Er zijn enorm veel bedrijfjes die excursies aanbieden. Vaak kan je excursies via je reisorganisatie boeken, dit heeft als voordeel dat je onder Nederlandse begeleiding de excursies kunt maken, het nadeel is dat de prijzen een stuk hoger zijn dan excursies ter plekke boeken bij een lokaal excursiebedrijf. Je kunt er vanuit gaan dat de winkels waar ze excursies aanbieden gewoon betrouwbaar zijn. Heel veel plezier met het maken van een excursie vanuit Hurghada! Het zal een verrijking zijn van je vakantie!