Vakantie Hurghada

Hurghada is een bekende en populaire badplaats aan de Rode Zee in Egypte. Net als veel andere badplaatsen in Egypte is ook Hurghada ooit begonnen als een klein vissersdorpje waar het toerisme niet of nauwelijks bestond. Hier is de afgelopen 20 jaar enorme verandering in gekomen en vele honderdduizenden toeristen weten het de badplaats met inmiddels bijna 200.000 inwoners te vinden. Dit is niet geheel zonder reden, de Hurghada heeft namelijk veel te bieden en de kosten zijn relatief laag. Daarbij komt dat het er nog eens altijd mooi weer is ook!

Hotels
Er zijn enorm veel hotels te vinden in de badplaats. Van zeer eenvoudige hotelletjes waar toeristen niet willen komen tot schitterende 5-sterrenhotels met meerdere zwembaden en aan zee gelegen waar het een waar genot is om te verblijven. Probeer minimaal een 4 sterren hotel te boeken. Het gaat hier met name om de hygiëne waarom we dit adviseren, dit is hier gewoon beter dan in mindere hotels en ziek worden in Egypte is wel het laatste waar je zin in hebt. Het aanbod aan reisbureaus is enorm, zowel online als bij jou in de buurt kan je een prima reis met goed hotel naar Hurghada boeken.

Rode Zee
De Rode Zee is één van de grootste trekpleisters van Hurghada. De Rode Zee kent een enorme diversiteit aan onderwaterleven. Je zult merken dat als je in Hurghada bent je vele duikscholen ziet die staan te popelen om jou kennis te laten maken met het zeeleven. Duiken en snorkelen kan allemaal. Of je nu een volledige cursus doet of een introductieduik, je zult versteld staan van het blauwe water, de gekleurde vissen en de lekkere temperatuur. Duik lekker met een gids, deze kunnen je al het mooie zeeleven aanwijzen.

Excursies Hurghada
Hurghada is een perfecte uitvalsbasis om de omgeving en een stukje buiten de omgeving te ontdekken. De rijke geschiedenis van Egypte is zeker de moeite waard. Zo is het mogelijk om met een één- of meerdaagse excursie de plaatsen Luxor en Caïro te bezoeken en de beroemde tempels en piramides te bewonderen.

Een andere mogelijkheid is om 55 km ten zuiden van Hurghada af te reizen naar Sharm el Naga, een klein resort aan de Rode Zee met een schitterend rif direct aan de kust. Een boot is niet nodig en snorkelen en duiken kan je hier direct vanaf de kant. Een leuke dagtrip, vergeet zeker geen zonnebrand mee te nemen!

Als je in Egypte bent wil je natuurlijk ook een keer de woestijn bekijken. Vanuit Hurghada worden er diverse excursies georganiseerd. Veelal is het een dagtrip waarbij je een jeepsafari / quadtocht maakt, een kamp van de bedoeïenen bezoekt en de sterrenhemel bij nacht bekijkt. Een stukje rijden op een kameel mag uiteraard niet ontbreken!

Uitgaan
Veel van het nachtleven speelt zich af in de grotere hotels. Er zijn bars, discotheken en westerse muziek. Ook worden er geregeld Arabische avonden georganiseerd. Wanneer je niet in je hotel wilt verblijven zijn er diverse discotheken en barretjes te vinden. De prijzen zijn hier laag hoewel ze de laatste 10 jaar aanzienlijk zijn gestegen.

Conclusie
Al met al is Hurghada een perfecte strandbestemming voor iedereen. Wanneer je een mooi hotel hebt met goed zwembad zullen kinderen zich hier uitstekend vermaken, de bevolking is gek op kinderen dus aan aandacht zal het ze niet ontbreken. De relatief goedkope all-in vakanties en voor onze begrippen lage lokale prijzen maken het extra aantrekkelijk.