Giftun Island: Een paradijselijk eiland bij Hurghada

Zeker als je nog niet zo heel veel op reis bent geweest dan zal Hurghada al snel aandoen als een tropische badplaats in Egypte. Mooie schone hotels, grote zwembaden en natuurlijk een heldere blauwe zee voor de deur van het hotel. Niet voor niets trekken de badplaatsen aan de Rode Zee jaarlijks zo veel bezoekers. Wist je dat het nog mooier kan? Ja het kan echt, lees hieronder meer over Giftun Island, het wordt in Hurghada ook wel Paradise Island genoemd, ongetwijfeld niet voor niets!

Giftun Island
Dit eilandje is ongeveer het meest paradijselijke eilandje dat je ooit hebt gezien. Een werkelijk waar hagelwit fijn zandstrand met een azuurblauwe zee maakt dit tot één van de mooiste plekjes van Egypte. Het eilandje ligt op slechts een klein stukje varen met de boot vanaf Hurghada en biedt ruimte om je hier lekker een dagje te vermaken met bijna niks doen. Een dagje “chillen” is hier misschien een beter woord voor.

De afgelopen paar jaar hebben ze goed ingespeeld op de komst van de toeristen. Zo is er een barretje geplaatst op het eiland waar je heerlijk koele drankjes kunt kopen. Ook zijn er toiletten, ligbedjes en parasols te huur als je dat fijn vindt. Op het eilandje kun je heerlijk genieten van het niets doen en lekker zonnen. Een stukje wandelen in het kabbelende water is ook een aanrader.

Zwemmen en snorkelen
Het is lekker om ook af en toe een beetje af te koelen. In de lagune voor het strand is de temperatuur van het water heerlijk, je hoeft niet eens door te komen zo fijn voelt het. Even lekker een beetje afkoelen en opfrissen voordat je straks weer plaats zal nemen op je handdoekje of ligbedje. Als je een beetje meer actief wilt doen neem dan zeker je duikbril, snorkel en zwemvliezen mee. Je zit namelijk op één van de beste snorkelplekken van de Rode Zee. Overal om je heen zal je prachtige koralen met felgekleurde visjes zien zwemmen. Met een beetje geluk kom je zelfs nog ergens een schildpad tegen. Om bij het snorkeldeel te komen brengt een klein bootje je een heel klein stukje van het strand vandaan, als je in goede conditie bent zou je het eventueel ook kunnen zwemmen.

Het zou ook zomaar kunnen dat je ergens gedurende de dag een dolfijn tegenkomt, deze worden regelmatig gezien vanaf de boot.

Excursies
Helemaal op eigen gelegenheid naar Giftun Island gaan is helaas niet mogelijk, dit zal je met een georganiseerde excursie moeten doen. In Hurghada zijn diverse plekken waar je deze excursie zou kunnen boeken, je zult echter al snel te veel betalen. Een goed alternatief is om het via je reisorganisatie te boeken of online. Er zijn diverse website waar je deze excursie als voor ongeveer 25 Euro per persoon kunt boeken. Je wordt dan opgehaald bij je hotel en 6 uur later als de excursie er weer helemaal op zit weer netjes bij je hotel teruggebracht.