Kooklessen volgen op Koh Samui

Kooklessen volgen op Koh Samui

Wanneer je aan de gemiddelde Thaise reiziger vraagt wat de beste momenten zijn geweest tijdens de vakantie zal bij een groot gedeelte de heerlijke Thaise keuken in het verslag genoemd worden. Dit is natuurlijk niet voor niks. De typische Thaise gerechten zijn een smaakexplosie waar je maar geen genoeg van krijgt. Je gaat het waarschijnlijk op de harde manier leren, maar sommige gerechtjes zijn net even iets te pittig voor ons. Het beroemde pepertje hoort in de keuken maar op toeristische plekken houden ze hier echt wel rekening mee. Ga eerst een paar keer lekker eten in één van de vele restaurants en leer de streetfood tentjes kennen. Probeer het vervolgens zelf bij één van de vele kookscholen en leer het van de mensen die het echt goed kunnen. Leer de tips en trucs, de geheime ingrediënten en de kruiden die ze gebruiken voor de authentieke Thaise smaak.

Inhoud cursus
Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een kookcursus te gaan volgen zit hier meestal het vervoer van en naar de kookschool bij. Over het algemeen krijg je lessen van gediplomeerde chefkoks die vele jaren ervaring hebben en prima Engels spreken. Samen met deze chefs bezoek je een lokale markt om de ingrediënten te kopen voor de gerechten die je gaat maken. Ze geven je uitleg over de verschillende kruiden en specerijen en hoe je deze het best in je maaltijd kunt verwerken. Het is heel interessant en leuk om deze uitleg te krijgen.

Koken met medecursisten
Wanneer je de kookcursus volgt is het gebruikelijk om dit met een groep te doen. Je kookt één of twee gerechten en anderen doen dit ook. Het is onmogelijk om alle gerechten zelf te koken omdat je hier simpelweg de tijd niet voor hebt. Wanneer alle gerechtjes uiteindelijk klaar zijn eet je deze met je medecursisten op en wissel je je verhalen uit. Een leuke manier om anderen te leren kennen. Gerechten die je o.a. kunt leren maken zijn loempia’s, Pad Thai, diverse curries, Tom Yam soep en nog veel meer lokale gerechten. Als koken een beetje je “ding” is dan is deze workshop / cursus een absolute aanrader! Ter plaatste maar ook vooraf via internet zijn diverse verschillende workshops te vinden. Sommigen duren 2 uurtjes maar anderen kunnen zo maar 5 uur duren. Het is in dit geval een feit dat je bij de cursussen die langer duren ook meer leert. Online kan je op internet veel plekken vinden waar je kooklessen kunt boeken.