Vakantiewoning huren Bali

Bali wordt door enorm veel toeristen bezocht. De meeste hiervan verblijven in één van de vele resorts aan de mooie kust van het eiland, ook plaatsen als Ubud in het binnenland hebben diverse resorts en hotels waar veel mensen verblijven. Sommige resorts zijn groot en anderen vrij klein, voor ieder wat geschikt. Wist je dat het tegenwoordig steeds populairder wordt om een woning te huren, gewoon een volledige woning (vaak villa) voor jezelf? Het is al voor zeer redelijke bedragen te boeken.

De woningen en villa’s
Veel van de woningen en villa’s die je online kunt vinden zijn van particuliere eigenaren. Het is veelal een investering die ze hebben gedaan. Een aantal weken / maanden per jaar zitten ze zelf in hun eigen optrekje maar de overige maanden dat ze er niet zitten is het zonde om het leeg te laten staan. Ze kiezen er dan voor om het zelf of via een tussenpersoon te verhuren. Afhankelijk van de ligging, luxe en formaat zullen de prijzen van de woningen uiteraard verschillen. Daarnaast is de service die je bij de woning krijgt belangrijk voor de prijs. Hierbij moet je denken aan personeel die de woning schoon houdt of voor je kookt. Een scootertje kan ook handig zijn maar zal daarnaast ook de prijs beinvloeden.

Voordeel eigen woning
Het huren van een eigen woning heeft z’n voor- en nadelen. Een groot nadeel is dat je niet zo snel in contact komt met andere toeristen. Veel mensen hechten hier waarde aan omdat ze anders ook maar een beetje alleen zijn. Daarnaast is er in een resort vaak een restaurant of buffet aanwezig, een groot zwembad en meer van dat soort zaken.

In de villa die je huurt is de keuze meer beperkt. Misschien vind je eten in de villa niet leuk en ga je liever iedere dag gezellig uit eten. De prijzen zijn tenslotte laag op Bali en er zijn ruim voldoende restaurantjes om uit te kiezen. Bij een woning zit vaak personeel inbegrepen, deze willen graag voor je koken, meestal tegen vergoeding maar deze is laag. Je eet zoals de mensen dat thuis doen met eigen recepten en traditionele specerijen. Een zwembad kan ook fijn zijn. Op warme momenten even lekker afkoelen in je eigen bad zonder anderen is natuurlijk welkome luxe. Met een beetje geluk ligt je woning midden in een groene tuin wat het nog meer Bali eigen maakt.

Persoonlijke ervaring
Ik ben inmiddels meerdere keren op Bali geweest en heb alle keren een villa gehuurd. De bedragen waren helemaal niet zo hoog, vaak rond de 400 – 600 Euro per week. Ik koos er voor om tijdens een reis van 3 weken op 2 verschillende plekken te verblijven. Wanneer je een woning in het zuiden en noorden van het eiland huurt heb je een mooie uitgangspositie om het gehele eiland te ontdekken. Voor kleine afstanden huurder wij een scootertje, voor een dagtocht naar Ubud huurden we een auto met chauffeur en maakten we zelf afspraken wat we zoal wilden zien tijdens de tocht. Wij hadden vaak de luxe dat we in een woning zaten met de optie om voor ons te laten koken maar gingen ook geregeld uit eten. Het voordeel van een eigen zwembad en de rust in de avond wanneer je nog lekker een drankje op je eigen terras drinkt vonden wij helemaal geweldig. Als wij weer naar Bali gaan zullen we zeker weer een woning huren en niet in een groot resort gaan zitten.