Stedentrip New York

New York, ook wel bekend als de stad die nooit slaapt. Een wereldberoemde stad, wellicht wel de meest beroemde stad van de wereld. Een stad die je naar onze mening één keer in je leven gezien moet hebben. Je moet het gevoel van de stad ervaren. De drukte, de geur, de chaos, kortom het echte New York gevoel. Alles wat je op tv over deze wereldstad hebt gezien klopt helemaal, je zult alles herkennen, bijna met het idee dat je er al keer geweest bent.

Winkelen in New York
Een belangrijke reden voor veel toeristen die New York bezoeken is winkelen. De stad is er beroemd om. Vergeleken met Nederland zijn de prijzen op veel producten aanzienlijk goedkoper en het meenemen van een goed gevulde koffer met kleding terug naar huis is dan ook geen uitzondering. Merkkleding en elektronica zijn zeer gewild. Op het moment dat er aanbiedingen zijn is het nog interessanter.

Een paar plekken waar je zeker even heen moet zijn Macy’s (grootste warenhuis van de stad), Woodbury Common Premium Outlet (ruim 200 winkels met scherpe prijzen net buiten Manhattan), de M&M en Disney winkel op Times Square en nog veel meer plekken. Het kan handig zijn om je even goed in te lezen voor je vertrek.

Overnachten
Aan plekken om één of meerdere nachten te slapen is geen gebrek in New York. Er zijn enorm veel hotels, B&B’s en Air bnb’s. Het is vaak verstandig om een compleet pakket te boeken in Nederland. Dus een vliegticket met hotel. Je bent dan vaak goedkoper uit dan dat je een los vliegticket en los hotel boekt. Echter is het ook goed mogelijk dat wanneer je wat beter zoekt en de aanbiedingen in de gaten houdt je een goedkope stedentrip New York kunt vinden zonder er al te veel aan uit te hoeven geven.

Bezienswaardigheden
Tussen het winkelen door is het natuurlijk ook leuk om iets meer van de stad zelf te ontdekken en één van de vele bezienswaardigheden te bekijken. Het Vrijheidsbeeld, Empire State Building, de bekende Hop-On Hop-Off bussen, helikoptervluchten of één van de vele museum bezoeken. Ons persoonlijke hoogtepunt was het Museum of Natural History. Dit was ten eerste adembenemend groot maar ook super gaaf ingericht. Complete walvissen en dinosaurussen staan hier tentoongesteld. Vergeet verder ook niet om Central Park te bezoeken, een groene oase in de het drukke New York waar je echt even tot rust komt.

Het kan zeker de moeite waard zijn om te kijken naar de New York Pass, een kortingskaart die je korting geeft op het openbaar vervoer en vele attracties en bezienswaardigheden. Wanneer je van plan bent wat meer plekken te bezoeken kan het echt behoorlijke voordelen opleveren. Soms is het ook een skip-the-line voordeel wat echt lang wachten kan besparen.

Openbaar vervoer
Zonder een goede vorm van vervoer ben je helemaal nergens in New York. De stad is zoveel groter dan bijvoorbeeld Amsterdam waar je bijna alles te voet kunt doen. Je bent aangewezen op het openbaar vervoer. De meeste toeristen maken veel gebruik van het zeer goede metronetwerk. Het is goedkoop, snel en zeer overzichtelijk. Alle uithoeken in de stad hebben een verbinding waardoor je nooit al te ver hoeft te lopen.

Een keertje met de taxi gaan is iets wat er eigenlijk ook gewoon bij hoort. De beroemde yellow cab is goedkoop vergeleken met taxi’s in Nederland maar wel aanzienlijk duurder dan de metro. Het voordeel is wel dat je direct op de plek van bestemming wordt afgezet en je veel van de stad kunt bekijken terwijl de metro ondergronds rijdt.Conclusie
Doe een keer een stedentrip New York!