Stedentrip Praag

Praag is een stad de voor velen nog redelijk onbekend is hoewel wij juist iedereen adviseren om deze stad een keer te bezoeken. De stad is niet ver weg, in slechts een paar uurtjes ben je er met het vliegtuig. Een stedentrip naar Praag is daarnaast relatief goedkoop, zeker als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld plekken als Parijs, Londen of Barcelona. Ten slotte heeft de stad enorm veel te bieden. Een mooie oude stad met prachtige bezienswaardigheden, veel leuke restaurants en je kunt er natuurlijk ook prima shoppen.

Bezienswaardigheden Praag
In Praag zijn vele bezienswaardigheden. Enkele hiervan zullen we hier bespreken. Laten we beginnen met de meest indrukwekkende:

Praagse Burcht: De Praagse Burcht (Hradcany) is de grootste burcht ter wereld en staat net voorbij de Karelsbrug op een heuvel met uitzicht over de stad. Zeker in de zomer met mooi weer kan het erg druk zijn bij de burcht, het is dan aan te raden om een beetje vroeg in de ochtend te gaan. Als je alles in de burcht wilt bekijken heb je aan één dag niet genoeg. Het Gouden Straatje, Koninklijk Paleis, de schitterende tuinen en de Sint-Vituskathedraal zijn absoluut de moeite waard om te bekijken.

Karelsbrug: Dit is misschien wel de meest bekende plek van Praag. De Karelsbrug is één van de vele bruggen over de Moldau en dagelijks bezocht door vele duizenden mensen. De brug is oud en zeer karakteristiek waardoor hij enorm in trek is bij fotograven. Kom ook eens in de avond kijken wanneer de brug mooi verlicht is. De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en dit kost helemaal niks.

Het oude stadsplein: Dit is dé plek van Praag om aan het einde van de middag even lekker op één van de vele terrasjes neer de strijden en te kijken naar de menigte mensen die naar de Astronomische klok staan te kijken. Je hebt vanaf de terrassen vaak goed uitzicht op de klok. Het is een leuk oud plein wat zeer in trek is bij de locals maar natuurlijk ook bij de toeristen.

Vlieg je naar Tsjechië? Vlucht volgen was nooit zo makkelijk met behulp van het internet!

Overnachten
Er zijn in Praag vele hotels te vinden. Soms is het voordelig om een vliegticket en hotel bij elkaar te boeken bij een reisorganisatie maar het kan ook zeker de moeite waard zijn om een los ticket en hotel te boeken. Er zijn soms goede aanbiedingen. Het is aan te raden om minimaal een 3-sterren hotel te boeken, liever 4 of 5 sterren zodat je zeker bent van een goede kwaliteit. Prijzen van hotels zijn laag. Op sites als die van Booking.com vind je vele goede hotels tegen scherpe prijzen.

Shoppen in Praag
Als je graag wilt shoppen / winkelen in Praag dan kan je hier prima terecht. Met een groot aanbod aan allerlei winkeltjes is de stad redelijk origineel. Kledingwinkels zijn er in allerlei smaken te vinden. De stad gaat met de laatste mode mee en van met name niet-merk producten zijn de prijzen vaak laag. Toeristenwinkels voor leuke souvenirs moet je zeker niet overslaan. Je komt hier de leukste producten tegen. Als je van een stevig drankje houdt is het leuk om een flesje Becherovka mee te nemen. Een typische Tsjechische likeur van wel 42% alcohol!

Eten en drinken
De laatste jaren zijn de prijzen in de horeca in Praag wel een behoorlijk stukje omhoog gegaan. Nog steeds zijn de prijzen relatief laag vergeleken met de landen om ons heen. De kwaliteit van de restaurants is gewoon goed, je kunt er echt heerlijk eten. Op de meest toeristische plekken is het niet heel gezellig. Leuker is het om in een straatje net achter het directe centrum een restaurant te zoeken om te eten.

Conclusie
Al met al is Praag echt een zeer leuke stad om heen te gaan voor een stedentrip. Veel cultuur in combinatie met de leuke prijsjes en goede horeca maken het zonder meer een top-5 bestemming voor stedentrips in Europa.