Uitjes met kinderen in Flevoland

Geheel onterecht wordt Flevoland gezien als een saaie provincie. Het is allemaal nieuw en vlak en daardoor heerst er het beeld dat er niet zo veel te beleven valt in deze provincie, niks is echter minder waar! Wij hebben een selectie gemaakt met uitjes voor het gezin in Flevoland. Je zult versteld staan wat je hier allemaal kunt beleven en doen, zeker de kids worden hier helemaal gelukkig van!

De Orchideeën Hoeve
Gelegen in het plaatsje Luttelgeest kom je deze enorme indoor jungle tegen. Met een enorme diversiteit aan tropische planten kijk je je ogen uit. Watervallen, bruggetjes, aapjes, vlinders, reptielen, een grote speeltuin is slechts een kleine selectie van wat je allemaal kunt verwachten in de Orchideeën Hoeve. Voor kinderen is er de mogelijkheid om bij de kassa een speurtocht te kopen, dit is erg leuk om te doen. Er zijn verschillende speurtochten voor jongere en oudere kinderen en dit zorgt er voor dat kinderen graag willen leren en blijven opletten. Aan het einde van de speurtocht krijgen ze een klein cadeau.

Als je klaar bent na je avonturen in de jungle kun je nog wat eten en drinken in de indrukwekkende bloementuin bij het restaurant. In de shop kun je nog leuke souvenirs en niet te vergeten mooie orchideeën aanschaffen. Een dagdeel kan je hier zeker wel voor uittrekken.

Batavialand
De naam van dit museum verklapt al een klein beetje waar het hier in de praktijk om gaat. Waar Flevoland vroeger niets meer was dan alleen maar water neemt dit museum je mee naar hoe Flevoland vroeger was en hoe het door de jaren heen is uitgegroeid tot wat het hedendaags is geworden. In het museum is een grote waterspeeltuin waar kinderen kunnen leren hoe dijken werken en gewoon even lekker kind kunnen zijn. De grote replica van het VOC schip de Batavia is ook erg indrukwekkend voor kinderen en voel je hier even als een piraat uit vroeger tijden. Beroemd is het museum vanwege de hoeveelheid bootwrakken (ruim 400) die hier door de jaren heen gevonden zijn. Voor Batavialand kan je ongeveer 2 uurtjes uittrekken.

Luchtvaartmuseum Aviodrome
Hou jij of je kids van vliegtuigen? Dan kan een bezoekje aan het Luchtvaartmuseum Aviodrome zeker niet uitblijven! Met een collectie van meer dan 100 verschillende jonge en oude vliegtuigen is het thema hier wel duidelijk. Zowel voor jong als oud is dit museum een echte aanrader. Voor de kinderen zijn er speciale attracties waar ze zich uren kunnen vermaken. Zo is er een plek waar een kind de koffer is en je je weg over de bagagebanden moet vinden om bij de glijbaan bij je ouders te komen, erg leuk! Maar ook buiten is een mooie speeltuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en je als ouder / verzorger heerlijk kunt zitten op één van de vele bankjes die eromheen staan.

Als je een kind hebt die graag overal aan zit dan kan je die prima meenemen naar dit museum, het is namelijk zeer interactief met schermpjes, cockpit en nog heel veel meer. Brood hoef je niet mee te nemen, er is een zeer toegankelijk restaurant waar je prima iets kunt eten en drinken. Je hebt zeker wel een half dagje nodig om dit museum goed te kunnen bezoeken.

Stadslandgoed de Kemphaan
Een plek in Almere waar je van alles kunt beleven. Op dit stuk land zitten verschillende bedrijven waar je langs kunt gaan en je prima kunt vermaken. Het is een verzamelplek waarin de bedrijven onderling met elkaar samenwerken om elkaar op deze manier te steunen en de bezoekers voldoende te kunnen bieden om ze voor een dag bezig te houden, dit is een plek die zeker niet mag missen in het rijtje met uitjes voor kinderen in Flevoland.

Stichting Aap: Dit is een stichting waar bijna iedereen wel eens van heeft gehoord. Een plek waar apen in nood heen worden gebracht, kunnen revalideren en weer een leven als aap terugkrijgen. Vaak zijn het apen uit gevangenschap die onder slechte leefomstandigheden door het leven moesten. Bij deze stichting wordt goed voor ze gezorgd en kunnen ze op één van de vele “apen-eilanden” met hun soortgenootjes leven. Je hebt de mogelijkheid om een rondleiding te doen of om op eigen gelegenheid het complex te bezoeken. Uiteraard steun je de stichting hiermee.

Almere Jungle Dierenpark: Ook zeker een attractie die je met kinderen niet mag missen! Dit kleinschalige dierenpark met stokstaartjes, wasberen en diverse soorten reptielen is leuk voor iedereen. Er is ook een prachtige botanische tuin met planten afkomstig vanuit de hele wereld. Leuk om te weten is dat het dierenpark oorspronkelijk is ontstaan als opvang voor exotische dieren. Echter bleek er vraag en interesse naar meer te zijn en om deze reden zijn ze met het oog op educatie verdergegaan met het uitbreiden van de collectie en zijn het niet meer alleen opvangdieren in het park.

Klimbos Fun Forest: Voor iets oudere kinderen (vanaf 8 jaar) is er Fun Forest. Dit is een klimbos waarbij je je angsten op grote hoogte moet overwinnen. Er is een parcours voor kinderen van 8 – 11 jaar waarbij ze op 4 meter hoogte tussen de bomen door moeten. Best spannend, uiteraard is er voor de ouders ook een tocht, deze kan alleen wel nog veel hoger zijn…!

Overig: In de Kemphaan is nog veel meer te doen. Zo is er bijvoorbeeld een camping, stadsboerderij, pannenkoekenhuis / restaurant, een buitencentrum van waaruit je samen met de boswachter mooie wandelingen in de omgeving kunt maken en nog veel meer. De tijd die je voor de Kemphaan moet uittrekken is een beetje wat je er zelf van wilt maken. Een halve dag ben je al snel kwijt!

Hans en Grietje
Van oorsprong een pannenkoekenhuis maar in tegenwoordig zo veel meer dan dat! Wanneer je kleine kinderen hebt is dit echt een must om eens heen te gaan. Het sprookjeshuis uit het sprookje komt hier tot leven. Een plekje zoals je nog nooit ergens hebt gezien en je heerlijke pannenkoeken kunt eten. Maar naast de pannenkoeken is er ook nog eens een grote speeltuin waar kinderen zich makkelijk uren kunnen vermaken. Schommels, fietsjes, klimmen en klauteren, luchtkussens, etc… Allemaal binnen handbereik voor de kids. Zeker met mooi weer is dit een absolute aanrader.

Conclusie
Bovenstaande uitjes zijn slechts een stukje van het totale aanbod voor kinderen. Flevoland is een provincie in opkomst en de verwachting is dat het aantal attracties gericht op kinderen de komende jaren alleen nog maar zal uitbreiden.