Chersonissos

Deze kleine badplaats op het eiland Kreta is één van de meest bezochte toeristische plekken van Griekenland. In de zomer is het plaatsje volledig bevolkt door jongeren die hierheen komen om tot in de late uurtjes te feesten. Het plaatsje is gelegen aan de noordkust van Kreta op zo’n 25km afstand van Iraklion waar het vliegveld is gelegen.

Oud en nieuw Chersonissos
De meeste jongeren die op vakantie gaan naar Chersonissos zitten in het nieuwe gedeelte van de plaats. Dit deel is direct aan de kust gelegen met een drukke boulevard met veel cafés, kroegen, restaurants en discotheken. Voor jongeren is dit helemaal geweldig.

Het oude gedeelte van Chersonissos ligt op ongeveer 3,5 km afstand van de kust op de heuvel. Je kunt dit mooi zien liggen. De meeste inwoners van het plaatsje wonen in het oude gedeelte van de stad. Als je het echte Griekse Chersonissos wilt ontdekken raden we je zeker aan om eens een wandeling naar het oude deel te maken. Zodra je hier rondloopt voel je je meteen in het echte Griekenland, heel anders dan in het nieuwe gedeelte.

Stranden van Chersonissos
Chersonissos is direct aan de kust gelegen. Er ligt langs een groot deel van de stad een strand. Het strand is echter maar smal en zeker in het hoogseizoen kan het er vreselijk druk zijn. Veel jongeren komen hierheen om de roes uit te slapen op één van de strandbedjes.

Als je lekker op het strand wilt liggen is het een goed idee om naar het nabij gelegen plaatsje Anissaris. Hier ligt een schitterend breed en lang zandstrand. De zee is heerlijk van temperatuur, kraakhelder en voorzien van mooie rotspartijen. Dat is ook de reden dat je hier goed kunt snorkelen en duiken. Vele soorten vissen en ander onderwaterleven kun je hier bewonderen.

De plaats Malia heeft ook veel mooie kleine strandjes waar het soms wel lekker rustig kan zijn.

Restaurants
Door heel Cheronissos kom je vele restaurantjes tegen. In het nieuwe gedeelte kun je lekker aan de kust zitten met uitzicht over de zee. De zeewind maakt het extra fijn! Je kunt kiezen voor de Griekse keuken of fastfood bij één van de vele snackbarren. Let op, de kwaliteit in de restaurants in het nieuwe deel van Chersonissos laat soms een beetje te wensen over.

Als je rustig wilt eten adviseren we je om weer naar het oude gedeelte van Chersonissos te gaan. Hier zijn de restaurants veel intiemer en kan je genieten van de authentieke Griekse keuken waar je de liefde van de kok in je gerechten proeft.

Excursies
Doordat Chersonissos zo centraal op het eiland ligt is het een prima plek om excursies te beginnen. Er zijn op Kreta vele plekken waar je naartoe kan gaan. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een huurauto te nemen en hiervandaan het eiland te ontdekken. Met een huurauto kan je een schitterende ronde over het eiland rijden en genieten van de prachtige natuur op het eiland.

Een veelgemaakte excursie is de Samaria Kloof, dit is de bekendste kloof van het eiland en is 16km lang. Je kunt deze kloof te voet volbrengen, hou er wel rekening mee dat dit echt een zware tocht is en je over een redelijke conditie moet beschikken om de toch af te maken. Onderweg kun je genieten van schitterende rotswanden en aan het einde een prachtig uitzicht over de zee.Starbeach
Waarschijnlijk is dit het meest populaire waterpark van Europa. Overdag is het een groot waterpark en in de avond is er een mega metamorfose tot een gigantische openlucht discotheek. By far de grootste van het eiland. DJ’s, zwembaden, verlichting en uiteraard goed gevulde barren met bier, wijn en cocktails! Je moet hier zeker langsgaan als je in Chersonissos bent.

Starbeach
Waarschijnlijk is dit het meest populaire waterpark van Europa. Overdag is het een groot waterpark en in de avond is er een mega metamorfose tot een gigantische openlucht discotheek. By far de grootste van het eiland. DJ’s, zwembaden, verlichting en uiteraard goed gevulde barren met bier, wijn en cocktails! Je moet hier zeker langsgaan als je in Chersonissos bent.