Dolfijnen bij Bali

Dolfijnen zijn echt prachtige dieren. Veel mensen hebben ze wel eens zien zwemmen in het Dolfinarium in Harderwijk en anders ken je ze zeker wel van de beroemde Flipper. Dolfijnen zijn sierlijke dieren die ook nog eens heel erg sociaal zijn en uit blijdschap allerlei mooie kunstjes doen door uit het water te springen. Wist je dat er rondom het eiland Bali in Indonesië heel veel dolfijnen zwemmen? Iedere ochtend komen ze langs de noordkust van eiland op jacht naar visjes als ontbijt.

De plaatsen Lovina en Amed zijn de plekken waarvandaan je de dolfijnen het beste kunt spotten. Hoe dat te doen gaan we je heel precies vertellen!

Dolfijnen spotten bij Lovina
Lovina is gelegen in het noorden van Bali. Veel mensen denken dat het een plaatsje is maar dat is niet zo. Het is een verzamelnaam van allerlei kleine plaatsjes bij elkaar. In het centrum is het gezellig met veel barretjes en restaurantjes. Het is er toeristisch en veel van deze toeristen komen hier voor de dolfijnen. Iedere ochtend komt er een enorme school dolfijnen langs de kust van Lovina om op zoek te gaan naar eten. Je zult hiervoor met een bootje de zee op moeten want het is te ver van de kust om met het blote oog te kunnen zien. Om met een vissersbootje mee te gaan zul je vroeg uit de veren moeten, ze vertrekken vaak al voor zonsopkomst, dit is rond 6 uur in de ochtend. Er zijn dagelijks tientallen bootjes die het water op gaan om de dolfijnen te spotten, in het hoogseizoen kunnen dit er zelfs nog veel meer zijn.

Dolfijnen spotten bij Amed
Gelegen in het noordoosten van Bali ligt het kleine plaatsje Amed. Een klein vissersdorpje waar ook iedere ochtend dolfijnen te zien zijn. Hier kan je de dolfijnen regelmatig vanaf het strand spotten maar je zult ze beter zien met een bootje op het water. Het is bij Amed aanzienlijk rustiger dan bij Lovina.

Dolfijnentrip boeken
Het boeken van een dolfijnentrip is vrij eenvoudig. Je kunt het beste een dag van te voren naar één van de plaatsen gaan en richting strand gaan. Hier zal je ongetwijfeld worden aangesproken door één van de vele eigenaren van een bootje. Ze willen graag met je afspreken om de volgende dag mee te gaan de zee op. De prijzen vallen heel erg mee. Als je een beetje extra wilt betalen kan je vaak wat langer blijven en genieten van de dolfijnen terwijl het veel rustiger is om je heen. Te lang blijven heeft ook geen zin omdat dan de dolfijnen alweer vertrokken zijn. Er zijn ook diverse excursiebedrijven op het eiland, ook hier kun je de tochtjes boeken. Als je het helemaal makkelijk wilt doen en alles lekker van te voren wilt regelen kan je het ook online doen via je computer. Je bent dan zeker van tickets op de door jou gewenste dag!