Labyrinthia – Ontsnap uit de doolhoven

Een geweldig uitje als een beetje puzzelen je ding is. Labyrinthia is een relatief klein park in het plaatsje Them, dit ligt ten zuiden van Silkeborg in het Midden-Jutland. In het park zijn diverse doolhoven aangelegd, leuk voor jong en oud. Denk zeker niet dat het kinderachtig en een makkie is want dit kan je behoorlijk tegenvallen. Het is erg leuk om met de familie te doen omdat je leuk kunt samenwerken met je kids.

Grote doolhof
De absolute topper is het grote rode doolhof. Als je zeer snel bent en de route in één keer weet te vinden met de bijbehorende opdrachten die je moet doen is het in ongeveer 15 minuten te voltooien. Voor het merendeel van bezoekers is dit echter onbegonnen werk en ze doen er dan al snel zo’n 30 – 45 minuten over om met een voldaan gevoel de puzzel gehaald te hebben. Helaas is deze doolhof voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk. Je moet over grindpaden en trappen om het op te lossen.

Overige doolhoven
Er zijn op het park nog een aantal doolhoven en puzzels die je kunt doen. Deze zijn niet zo groot als bovengenoemde maar er zitten zeker hele leuke (en ingewikkelde) doolhoven tussen. Er is zelfs een hightech doolhof waarbij je de watersproeiers met je telefoon kunt bedienen. Leuk om mee te spelen bij andere bezoekers die hier niets vanaf weten.

Als je de hond mee hebt op vakantie kan je die ook meenemen naar Labyrinthia, er is voor je trouwe viervoeter een eigen doolhof ingericht.

Binnen verder puzzelen
Wanneer je buiten hebt afgerond kan je door naar binnen gaan. Binnen kunnen de kinderen hun doolhofdiploma ophalen wanneer ze het grote doolhof hebben gered met bijbehorende stempels maar ze kunnen hier nog veel meer. Er staan tafels met hierop allemaal leuke denkspelletjes waar je nog echt wel een tijdje kunt doorbrengen. Ook is er een klein restaurantje voor een kop koffie met iets lekkers en een winkeltje waar je uiteraard goede braintrainers kunt kopen.

In totaal kan je zeker wel 3 – 4 uur in het park doorbrengen zonder je ook maar een minuut te vervelen. Ongemerkt ben je nog veel buiten en krijg je veel beweging!

Openingstijden en prijzen
Het park is uitsluitend tijdens de zomermaanden geopend. Het is verstandig om bij twijfel even op de website van het park te kijken. Deze is te vinden op https://labyrinthia.dk/ en is er ook in het Nederlands.