Review: Safaripark Beekse Bergen

Op maandag 7 juni zijn wij met het gezinnetje een dagje naar Safaripark Beekse Bergen geweest. Omdat de kinderen (7 en 4 jaar oud) een schoolvrije week hadden en de rest van Nederland dit niet had was het heerlijk rustig in de dierentuin. We hadden geluk want de coronaregeltjes waren net versoepeld waardoor vrijwel alles weer mogelijk was in het park. Speeltuinen, restaurants en ook attracties als de rondvaartboot waren weer open, voor ons als gezin weer heerlijk want een dagje uit naar een dierentuin hebben we al lange tijd niet meer kunnen doen.

Parkeren
In verband met corona hanteerde het safaripark op het moment dat wij op bezoek kwamen tijdsloten. Omdat wij vroeg waren konden we de auto bijna voor de ingang van het park parkeren. Het parkeren om het terrein brengt wel kosten met zich mee. Een uitrijticket is online verkrijgbaar maar ook bij de kassa bij het park. De prijs hiervan is €9,50.

Het park
Het park is prachtig, laten we daarmee beginnen. Keurig onderhouden, schoon en de verblijven van de dieren zijn ruim opgezet en toch zijn alle dieren goed zichtbaar. Er is duidelijk geprobeerd de natuurlijke leefomgeving te nabootsen en dat is ook goed gelukt. Diverse dieren kunnen op de vlakte bij elkaar leven en het is leuk om te zien dat dit in de praktijk ook goed gaat.

Kinderen
Voor de kinderen was het een geweldige dag. Er zijn buiten de vele dieren heel veel speeltuinen tussendoor waar ze af en toe even helemaal los kunnen gaan. Schitterende klimrekken, springkussen en schommels. Tussen het wandelen door in het park kleine hindernisbaantjes om de kids actief te houden. De speeltuinen zijn overigens netjes onderhouden. Erg leuk vonden ze het ook om de touwbrug over de zwarte beren te nemen, iets wat wij als ouders niet mochten vanwege de 1,5 meter maatregel.

Autosafari
We kwamen om 10 uur in de ochtend aan bij het park en waren pas om half 4 klaar met lopen en spelen. Moe maar zeker ook voldaan begonnen we vol spanning aan de autosafari. De kids vonden het erg spannend maar ik had bij voorbaat m’n twijfels of ze vanwege de vermoeidheid hun ogen open konden houden op de achterbank maar dat was echt geen enkel probleem. Ze vonden het heel erg leuk om de dieren van dichtbij en vanuit de auto te bekijken. Er liep een kameel op slecht enkele centimeters langs de auto, je had hun ogen moeten zien! De bijbehorende app die je kunt downloaden is een aanrader. Je leert over wat je ziet doordat er steeds een verhaaltje wordt voorgelezen zodra je in een ander deel komt. Je mag zo lang als je wilt over het ritje doen maar gemiddeld kan je hier ongeveer een uurtje voor uittrekken.

Horeca
De horeca op het park was op het moment dat wij er waren uitstekend geregeld. Nergens stonden lange rijen en alles was vers. De prijzen zijn in dit soort parken altijd hoog en ook hier is dat het geval. Het was tijdens ons bezoek erg rustig in het park, hoe lang het wachten is op drukke momenten is mij niet bekend.

Conclusie
Al met al hebben we een geweldige dag gehad in Safaripark Beekse Bergen en staat deze wat ons betreft hoog in het lijstje met leukste dierentuinen voor kinderen. Dit met name vanwege de grote hoeveelheid speeltuinen die hier te vinden zijn.