Randers Regnskov

Een dierentuin maar dan net even anders dan dat je gewend bent. Waar de meeste dierentuinen het grootste gedeelte openlucht zijn en een klein deel overdekt is dat hier precies andersom. Wanneer je komt aanrijden zie je 3 grote glazen koepels uit de grond steken. In iedere koepel hebben ze een eigen leefomgeving nagebootst met de meest schitterende dieren.

Buiten
Het buitengedeelte is niet zo groot en hier zijn ook niet zoveel dieren te vinden. Het hoogtepunt zijn hier de jaguars en de dierenshow die wordt gegegeven. De dierenshow (Nature got talent) wordt volledig in het Deens gedaan, wanneer je de taal niet machtig bent is dat wel een gemis en zal de show ook minder leuk zijn, echter is het vooral voor kinderen nog steeds erg leuk. Echter kan er voor kinderen niets op tegen een grote speeltuin en dat is precies wat ze buiten ook hebben! Klimmen, klauteren en schommelen, dit af te wisselen met geitjes en kleine varkentjes aaien op de kinderboerderij tegen de speeltuin aan.

Binnen
Dit is waar de dierentuin bekend om staat. Er zijn hier drie glazen koepels gebouwd waarin in elke koepel een ander werelddeel is nagemaakt. De grootste is Zuid-Amerika gevolgd door Aziƫ en Afrika. Er is een grote verscheidenheid aan dieren en planten te zien. Dieren lopen soms los, zo kan je oog in oog met aapjes komen te staan of een joekel van papegaai naast je oor op een tak horen tetteren. Er is ook een slangentempel, hier liggen een aantal slangen (pythons) los. Aanraken is verboden maar heel dichtbij zonder glas is voor veel mensen als spannend genoeg.

Personeel
Het personeel is zeer behulpzaam en uitermate vriendelijk (dat is onze persoonlijke ervaring). Bij binnenkomst stond er iemand klaar met een slang in zijn handen en ook tussendoor kwam het personeel naar je toe om een praatje te maken en je meer over de dieren vertellen.

Praktische informatie
Parkeren: Randers Regnskov is goed met de auto bereikbaar. Op het terrein is een grote parkeerplaats aanwezig. Het is wel betaald parkeren, de kosten zijn 10 Kronen per uur.

Warmte: In de glazen koepels is het erg warm. Bij het nabootsen van een werelddeel moet de temperatuur hoog zijn zodat planten en dieren een optimale leefomgeving hebben. Er zijn garderobes aanwezig waar je je jas kunt ophangen.

Vermoeiend: Ongemerkt loop je best wel veel op deze dag. Dat is over het algemeen bij de meeste dierentuinen het geval maar bij deze is het doordat je veel met temperatuurverschillen zit. Daarnaast heb je vanwege de leuke aanleg van de paden in de kassen ook te maken met hoogteverschillen, maakt het ook wat vermoeiender. Het is overigens allemaal wel goed te bewandelen.

Ligging
Randers Regnskov is gelegen in de plaats Randers, dit ligt een stukje ten noorden van de steden Silkeborg en Arhus. De stad is met de auto zeer goed bereikbaar.

Conclusie
Het is echt een hele leuke dierentuin die weer eens iets anders is dan de meeste mensen gewend zijn. Het is mooi, meestal niet druk en zeer de moeite waard! Mocht je in de gelegenheid zijn ga dan zeker langs!