Een dagje Legoland

Zeker als je met kinderen naar Denemarken gaat kan je niet vertrekken zonder minimaal een dagje naar Legoland te zijn geweest. Gelegen op het schiereiland Jutland in de plaats Billund wat ook de plaats is waar het wereldberoemde steentje is ontstaan en waar nog steeds het hoofdkantoor van Lego zit. Het park is groot, heel groot, zo’n 20 voetbalvelden bij elkaar. Omdat er in het park zo veel te zien en te doen is adviseren we je om van te voren te bekijken waar je het liefste heen wilt gaan.

Aankomst en kaartjes
Als je slim bent koop je van te voren al je kaartjes online. Er zijn soms leuke kortingsacties te vinden. Zo hadden wij in 2019 kaartjes via Groupon gekocht waarbij je bij 4 kaartjes halen er eentje gratis kreeg. Als je geen korting kunt vinden is het nog steeds de moeite waard om online je kaartjes te kopen, dit kan namelijk heel lang wachten schelen wanneer je aankomt. Het park beschikt over een enorme parkeerplaats die ook weer uit meerdere delen bestaat. Het is dus verstandig om goed te onthouden waar je je auto hebt neergezet. Aan het einde van de dag met vermoeide benen je auto zoeken is geen pretje. Als je van te voren je kaartje hebt gekocht is het een kwestie van thuis uitprinten (of op je telefoon laten zien) en laten scannen bij de ingang van het park om binnen te komen.

Werelden
Het park is verdeeld in diverse werelden. Iedere wereld heeft z’n eigen charmes en is ook weer geschikt voor een bepaalde leeftijd. Zo is er bijvoorbeeld Duploland waar je uitsluitend attracties hebt voor de jongste kinderen, wanneer je dus kleine kinderen hebt is het advies om hier te beginnen. Als je liever voor actie gaat dan kan je het beste naar Adventureland gaan. Dit is de plek waar je wilt zijn als je over de kop wilt in één van de vele achtbanen. Erg leuk zijn de lasergames die je in de tempel kunt doen. Vanuit een rijdende auto is het doel om met een lasergun op zoveel mogelijk dingen te schieten, je punten worden bijgehouden. Er zijn nog veel meer werelden dan de hierboven beschreven, verstandig is om op de website van Legoland zelf te kijken welke het meest geschikt zijn en welke je het liefste wilt doen. Let op, het kan soms erg druk zijn in het park (zeker in de zomer en vakanties) waardoor het advies is om deze attracties die je het liefst wilt doen als eerste te doen, dit kan zomaar een uurtje wachten schelen.

Legowinkel
Het is niks goedkoper dan in Nederland en België maar het is natuurlijk wel geweldig om tijdens je bezoekje aan Legoland een mooie doos Lego als souvenir mee naar huis te nemen. Het aanbod aan Lego is natuurlijk enorm en je zult je ogen uitkijken bij het kiezen van iets moois.

Overnachten
De kans is groot dat je tijdens je vakantie een dagje naar Legoland gaat en al ergens in Denemarken een plekje hebt om te overnachten. Indien dit niet het geval is en je gewoon lekker voor een paar dagen naar Legoland wilt kan je er voor kiezen om een verblijfplekje te vinden bij het park. Zo heb je bijvoorbeeld Hotel Legoland tegen het park aan zitten. Dit hotel is volledig in Legostijl gebouwd, erg leuk voor de kids! Het Lego Castle en Lalandia Billund zijn ook populaire plekken om heen te gaan als je in de buurt van het park wilt overnachten.

Conclusie
Wij hebben met ons gezin met 2 kleine kinderen van 5 en 3 een geweldige dag gehad in Legoland. De meiden vielen na een paar minuten in slaap in de auto en hebben de volgende ochtend heerlijk kunnen spelen met een gekocht doosje Lego in het grootste pretpark van Denemarken.