Canggu, de hotspot van Bali

Canggu, er zijn niet veel mensen die er wel eens van gehoord hebben. Kuta, Ubud, Lovina en Den Pasar zijn de plaatsen op Bali met naamsbekendheid maar wat ons betreft kun je Canggu prima toevoegen aan dit lijstje. Gelegen op slechts een uurtje rijden van het vliegveld is dit het perfecte beginpunt van je vakantie. Bij Canggu hoort relaxen, genieten en even wennen aan het heerlijke Bali.

Vervoer
Wanneer je op het vliegveld op Bali aankomt is het altijd even druk en direct wennen aan het klimaat. Vanuit de airco in het vliegtuig kom je aan in een warm en vochtig klimaat en voelt het vaak drukkend. Het is fijn om dan zo snel mogelijk vanaf het vliegtuig naar je verblijfplaats te gaan. Sommige toeristen hebben een vakantiewoning of hotelkamer geboekt, vaak is het dan mogelijk om van te voren een taxi te regelen. Er staat dan bij aankomst in Bali iemand keurig met een bordje met jouw erop op je te wachten. Wanneer dit helaas niet mogelijk is kan je zelf een taxi nemen vanaf het vliegveld. Meng je in de drukte en let er op dat je niet veel te veel moet betalen, daar zijn de chauffeurs bij het vliegveld gek op. Een laatste alternatief is dat je in Nederland al een auto met chauffeur boekt, dit is snel, veilig en relatief goedkoop en scheelt je uiteindelijk veel gedoe bij aankomst.

Verblijf
Zoals hierboven beschreven zullen de meeste toeristen in één van de hotels in Canggu verblijven. Een andere groep zal een bungalow / villa hebben gehuurd. Beide zijn erg populair. In een hotel is de kans dat je anderen ontmoet veel groter, je kunt tevens gebruik maken van de vele faciliteiten die het hotel je te bieden heeft. Een privé huis huren heeft natuurlijk ook z’n voordelen. Zo zaten wij zelf in een mooie villa met privé zwembad. Dit was heerlijk rustig en we konden liggen op de bedjes zonder deze van te voren te hoeven reserveren. Koken werd ook gedaan hoewel we ook lekker een paar keer lekker zijn gaan uiteten. Woningen en hotels zijn eenvoudig te vinden en boeken op internet.

Beachclubs in Canggu
Dit is waar het in Canggu allemaal om draait, de beachclubs met een super relaxte vibe en een heerlijk publiek die dit volledig weet te waarderen. Leuke muziek, goede bedjes en lekker eten en drinken maken het helemaal compleet. Ga zeker een keertje met zonsondergang naar een beachclub en geniet met een lekkere cocktail van de ondergaande zon en je voeten in het zand. Bij sommige beachclubs moet je een kleine entree betalen, laat je hier niet door afschrikken, deze wordt meestal verrekend met je rekening.

Vervoer
Ondanks dat Canggu niet zo heel veel inwoners heeft is het wel een langgerekte plaats. Uiteraard is alles te lopen maar de afstanden kunnen soms best groot zijn waardoor het zeker aan te raden is om een scooter te huren. Met deze scooter kan je ook heerlijk de omgeving van Canggu verkennen. Wist je al dat je op slechts een kwartiertje rijden naar het noorden al tussen de beroemde rijstvelden in staat? De prijzen voor het huren van een scooter zijn slechts een paar Euro per dag, wij konden al voor vertrek een scootertje via de verhuurder van de woning regelen, dit scheelde ter plaatse een hoop gedoe en stond deze bij aankomst al netjes voor ons klaar.

Surfen bij Canggu
Canggu is een zeer populaire surfspot op Bali. Het is niet de makkelijkste plek om te surfen en daarom zal je hier met name de meer ervaren surfers tegenkomen. Het huren van een board / surfplank kan eenvoudig en voordelig bij één van de vele surfshops die je hier kunt vinden. Wanneer je nog nooit hebt gesurft kan je dit natuurlijk ook hier leren. Het is zeker geen straf om deze moeilijke maar mooie sport op dit plekje te leren beoefenen.