Overnachten op de Bunaken

Overnachten op de Bunaken

Het is een behoorlijke klus om op de Bunaken te komen. Je hebt er diverse vluchten voor nodig en uiteindelijk nog een stukje varen met de boot, maar je zit vervolgens wel op één van de mooiste eilanden van heel Indonesië, de Bunaken. Er zijn veel toeristen die niet overnachten op de Bunaken maar hier iedere dag vanaf het vaste land met de duikschool naartoe varen, er zijn immers voldoende resorts met duikscholen aan de kant van Manado die je met prima boten naar de Bunaken brengen en je de mooiste plekjes onder water kunnen laten zien.

Wij zijn echter van mening dat de Bunaken een plek is die je echt moet beleven en hoe kan je dat nou beter doen dan hier ook daadwerkelijk een tijdje verblijven en het eiland zelf te ervaren. Er zijn diverse resorts op het eiland, de meeste vrij klein met idyllische bungalows op of aan het strand. De faciliteiten verschillen per resort, het is daarom verstandig om goed op de websites van de resorts te kijken wat ze te bieden hebben. Een zwembadje op het resort is bijvoorbeeld erg fijn, het is heerlijk om na een dag duiken even lekker te relaxen in het zwembad. Daarnaast zijn er enkele resorts met airco in de bungalows, als je dit prettig vindt is het verstandig om hier rekening mee te houden tijdens de zoektocht.

Wanneer je wilt duiken op de Bunaken (en wie wil dat nou niet!) is het aan te raden om een resort te kiezen met een eigen duikschool. Je kunt dan direct na je ontbijt op de boot stappen en je hoeft dan geen wandeling meer over het eiland te maken om naar je duikschool toe te gaan. Een beetje luxe tijdens je verre vakantie is heel fijn!

Als tip is het verstandig om een klamboe mee te nemen, deze zijn niet overal standaard en er zijn altijd muggen die je wakker willen houden in de nacht. Een klamboe is maar klein om mee te nemen in je koffer en je zult er zeker plezier van hebben!