Op vakantie tijdens corona

Heeft deze pandemie er ook voor gezorgd dat jullie reisplannen werden gewijzigd of geannuleerd? Schrale troost, jullie zijn niet de enigen die dit is overkomen. In de maanden maart t/m eind april stonden reisbureaus voor een vrijwel onmogelijke opgave. Alle boekingen annuleren, gasten informeren of omboekingen maken. Zo ook mijn werkplek. Bij heerlijkehuisjes.nl hebben we in totaal meer dan 10.000 boekingen moeten omzetten. Afspraken met huiseigenaren en vakantieparken om een zo goed en werkbaar beleid te maken om de gasten zo goed en volledig mogelijk te kunnen informeren. Dit heeft natuurlijk wel voor frictie gezorgd tussen eigenaar, verhuurder en heerlijkehuisjes.nl. Ondertussen zijn we beter voorbereid en kunnen we sneller handelen. Maar het feit blijft dat je niet iedereen tevreden kan houden.

Naar Amerika in 2020
Zo moesten wij ook onze plannen drastisch aanpassen. Vorig jaar kwamen op het geweldige idee om een heerlijke rondreis te maken langs de Amerikaanse westkust. Helaas waren we toen al iets te laat om in de zomer van 2019 te gaan, vanwege de hoge vliegkosten en autoverhuur. Ons werd vriendelijk verteld dat wanneer je de reis een jaar van te voren vastlegt, je veel korting ontvangt op de auto en camperverhuur. De camper was wat wij graag wilden huren. Ook de campings en de verblijfplaatsen konden je een royale korting aanbieden. Dus hadden we besloten een jaartje te wachten, maar al wel het vliegticket geboekt en de camperverhuur alvast een offerte laten opmaken.

Annuleren
Helaas deed in maart Corona zijn intrede in Nederland. Dit betekende dat al het recreatieve vliegverkeer niet door kon gaan. We hadden de accommodaties nog niet geboekt gelukkig, maar we konden, door snel handelen, de annuleringsverzekering in werking stellen door de camperhuur te annuleren. Het vliegticket konden we niet meer restitueren, maar wel omboeken. We hebben de vlucht een jaar uitgesteld. Een ware teleurstelling, want onze vakantie, waarop we zo verheugd waren ging niet door. Daarnaast hadden we ook niet een alternatief, omdat we niet wisten hoe het straks in de zomervakantie er uit kwam te zien.

Ons nieuwe plan
Gelukkig kwam er eind mei, begin juli het goede nieuws dat vakantiehuisjes en campings in Nederland weer grotendeels open mochten. Tot onze opluchting. We wilden graag een vakantie van twee weken en dat het liefst aan de kust. Hierdoor stonden we voor een keuze, een huisje huren in Zeeland (ons geliefde bestemming) of op de camping langs de Nederlandse kust. Uiteindelijk hebben we gekozen voor anderhalve week in Zeeland. We hadden daar een prachtig vakantiehuisje vlakbij zee en hadden veel ruimte. Daarnaast was het weer uitstekend, precies in de warme periode! We zijn heerlijk bruin geworden en hebben genoten van deze prachtige provincie!

Op naar volgend jaar
Nu hopen we dat het komende jaar alsnog onze Amerikareis kunnen maken. We hunkeren enorm naar een verre reis om wat meer van de wereld te kunnen zien. We weten nu precies welke verhuurder van campers we nodig hebben en zorgen ervoor dat we een eventuele corona-uitbraak clausule kunnen opnemen in onze verzekering. We willen het niet nogmaals met beide handen in het haar zitten. Maar wij blijven hoopvol en gaan er vanuit dat tegen die tijd Corona verleden tijd is! Amerika 2021 Here We Come!