Bunaken dolfijnen trip

Een trip die veel mensen niet kennen maar zeker wel te doen is, is de dolfijnen trip. In de wateren rondom Manado en de Bunaken is heel veel leven. Door de enorme hoeveel zeeleven is dit gebied een populaire plek voor grote zoogdieren. Walvissen en dolfijnen kom je hier geregeld tegen tijdens je tripjes van en naar je duikstek. Het is altijd gaaf om dolfijnen in het water te zien wanneer je op weg bent naar je duikstek of hier net van terugkomt, vaak is het dan een kwestie van geluk hebben om de dolfijnen vanaf de boot te kunnen zien.

Dolfijnen zijn over het algemeen groepsdieren, ze zwemmen in scholen bij elkaar en jagen samen op vis. In de wateren rondom Manado en de Bunaken zwemt dagelijks een groep van wel 200 dolfijnen een vaste route. Dit zijn wilde dolfijnen die je vanaf de boot kunt bekijken. Om de dolfijnen te bekijken zul je vroeg uit je bed moeten want ze komen vroeg in de ochtend in de buurt. Het zwemmen met de dolfijnen is niet mogelijk, het gaat hier om spinner dolfijnen en die houden er nou eenmaal niet van om met mensen te zwemmen.

Als je een beetje geluk hebt kan je ook nog walvissen tegenkomen. De kans dat je ze daadwerkelijk tegenkomt is klein maar is weldegelijk aanwezig. Ze kunnen overigens behoorlijk stinken maar dat moet je er maar voor de ervaring over hebben!

Praktisch
Omdat je net voor zonsopkomst op de boot stapt kun je tijdens de trip genieten van mooie plaatjes tijdens de zonsopkomst. De temperatuur is in de ochtend nog niet zo hoog waardoor je vaak niet door hebt dat je aan het verbranden bent. Een shirt met lange mouwen en zonnebrand zijn geen overbodige luxe. Vergeet ook zeker niet je fotocamera mee te nemen, je zult zeker weten een aantal mooie foto’s kunnen maken. De trip duurt een paar uur, soms krijg je een ontbijt aan boord en soms krijg je een lekker ontbijt bij terugkomst bij het resort.

Hoe deze dolfijnen tour boeken
De dolfijnen tour is geen tour die je overal kunt boeken. Wanneer je in een hotel in Manado of bijvoorbeeld een resort op de Bunaken zit kun je dit vragen bij de receptie of medewerkers. Soms bieden ze deze tochten zelf aan, dan is het heel makkelijk. Het kan ook zijn dat ze dat niet doen en dan zal je zelf iets moeten proberen te regelen. Je bent dan aangewezen op excursiebedrijven in Manado. Deze zijn redelijk goed te vinden op internet, het is verstandig om hier vanuit Nederland al je reservering te maken, dan ben je er zeker van dat het doorgaat. Het is vaak mogelijk om de dolfijnentour te boeken met na afloop nog een snorkeltripje bij de Bunaken. Er zijn prima plekken zonder stroming te vinden waar je kunt genieten van het mooiste onderwaterleven.