Op vakantie naar het Zwarte Woud met kinderen

Echt sexy klinkt het Zwarte Woud niet. De benaming is afkomstig omdat meer dan de helft van die prachtige natuurgebied in Duitsland bestaat uit donker bos. Het Zwarte Woud is gelegen in het zuidwesten van Duitsland en leent zich bij uitstek voor een actieve vakantie met kinderen. Uiteraard lenen de bossen met bergen voor wandelen en fietsen maar er is heel veel meer te doen. In dit gebied zijn diverse dierentuinen, pretparken en rodelbanen. Wanneer je er even lekker een weekje tussenuit wilt met het gezinnetje dan is het Zwarte Woud een absolute aanrader!

Wandelen door de natuur
Het Zwarte Woud is een geweldige bestemming voor mooie wandeltochten door de schitterende groene natuur. Er zijn ter plaatse veel verschillende wandeltochten verkrijgbaar en ook online kan je al heel veel informatie vinden. Een aanrader is een tocht langs de watervallen Triberg. De hoogste waterval van Duitsland is hier te vinden, dit is zeer indrukwekkend en al helemaal voor kinderen. Wat ook leuk is om te doen is met de kabelbaan de Feldberg op te gaan en naar beneden te wandelen. De afwisseling doet het altijd goed bij kinderen. Wanneer je kinderen in een wandelwagen hebt zitten kan het wandelen nog wel eens lastig zijn omdat de paden soms slecht of zelfs niet begaanbaar zijn met een wandelwagen.

Pretparken en dierentuinen
Laten we eens beginnen met het Europa Park. Dit is “by far” het grootste pretpark van Duitsland en hiermee maak je de kinderen gegarandeerd blij! Het Europa Park dankt zijn naam aan de bouw van het park. Er zijn namelijk 11 landen van Europa in verwerkt. Wist je dat het Europa Park het derde meest bezochte park van Europa is? Het park heeft attracties voor de kleinste kids maar wanneer je meer actie wilt kan je prima uit de voeten. Enorme achtbanen waar je veel lef voor nodig hebt!

Minder bekend maar zeker net zo de moeite waard is het Steinwasen Park in de buurt van Freiburg. Dit park is een combinatie van attractiepark en dierenpark. De dieren die hier wonen zijn uitsluitend dieren die in Duitsland in de natuur voorkomen. Het attractiepark kent diverse attracties die geliefd zijn bij kinderen. Wat dacht je van een rodelbaan, een wildwaterbaantje, raften voor de kleinste bezoekers of een keer met papa en mama met echte kabelbaan naar de top van de berg? Hier kan het allemaal.

Wat de laatste jaren enorm populair is geworden zijn klimparken. Dit zijn parken die vaak mooi verscholen liggen tussen de bossen en waar je allerlei hindernissen moet overbruggen om van de ene boomtop naar de andere te komen. Uiteraard staat de veiligheid voorop en is dit niet geschikt voor de kleinste kids. Een jaartje of 12 is wel de leeftijd die kinderen hiervoor moeten hebben. Hoogtevrees kan je hier beter ook niet hebben! Deze klimparken kom je overal tegen in het Zwarte Woud.

Dorpjes en kastelen
Sommige plekken van het Zwarte Woud doen een beetje middeleeuws aan. Dit zie je ook duidelijk terug in de dorpjes die je hier tegenkomt. Over het algemeen zijn kinderen niet zo’n fan van het bezoeken van plaatsen en dorpjes maar als je het kunt combineren met een bezoek aan een kasteel of de overblijfselen daarvan wellicht wel. Er zijn in het Zwarte Woud vele ruïnes en kastelen te vinden, veelal zijn deze gelegen op een berg en kun je bovenop genieten van een prachtig uitzicht over de regio. Het mooiste kasteel om te bezoeken is het Burg Hohenzollern in het plaatsje Hechingen.