Informatie over Bizerte

Op het moment dat je besluit op vakantie te willen gaan naar Tunesië zal je al snel merken dat er een aantal plaatsen zijn waar de meeste reisorganisaties je heen willen brengen. Dit zijn de toeristische plekken van het land en dus ook de plekken waar het meest te beleven is. Eén van deze plaatsen is Bizerte. Een badplaats aan de noordkust van Tunesië gelegen op 65 kilometer ten noordwesten van Tunis. Een stad waar oud en modern door elkaar lopen en waar je naast grote moderne hotels ook nog steeds de originele cultuur van het oude Bizerte kunt ervaren.

Geschiedenis
Bizerte is de oudste stad van Bizerte. Het is de laatste stad van Tunesië die onafhankelijk werd van Frankrijk nadat de rest van het land al onafhankelijk was geworden. Waar de stad vroeger slechts een kleine haven had heeft Frankrijk er voor gezorgd dat de stad bij bezetting door de Fransen vanaf 1881 een steeds grotere zeehaven krijg. Ook tegenwoordig kan je de haven bewonderen en ontdekken.

Bezienswaardigheden in Bizerta
De stad heeft op cultureel gebied nog behoorlijk wat te bieden. Je kunt er makkelijk een aantal uitstapjes maken om het plaatsje te ontdekken en je te laten meenemen in de cultuur van de stad.

Kasbah
Kasbah is een zeer indrukwekkend fort. Het fort komt uit de 17e eeuw en was gebouwd om de militairen bescherming te bieden. Dankzij de grote, hoge, zware en dikke muren was dit geen enkel probleem. Het fort ziet er aan de buitenkant nogal vijandig uit maar we adviseren dan ook om eens binnen te kijken. Dit is gewoon geopend en is nog een gratis ook. De binnenkant is een klein dorpje met diverse woningen en zelfs een moskee.

Oude haven
Een absolute aanrader wanneer je in Bizerte bent is een bezoekje aan de oude haven. De haven is tegen het hierboven Kasbah gelegen en is daardoor heel goed te combineren met het fort. De haven is uiteraard vrij toegankelijk en hier kan je lekker een stukje wandelen. Laat je betoveren door de mooie witte huisjes, de leuk gekleurde bootjes die in de rustige zee drijven en de vissen die de vangst van de dag uitlaten en te koop bieden. Laat je meeslepen in de tijd waar mensen nog tijd hebben om van het leven te genieten en weinig stress kennen.

Ichkeul Nature Reserve
Een klein stukje landinwaarts maar nog steeds dichtbij Bizerte ligt het nationale park Ichkeul Nature Reserve. Het is een redelijk groot meer met bijbehorend natuurgebied waar veel wilde dieren gespot kunnen worden. Hierbij kan je denken ook kolonies flamingo’s, grote buffels en zeer veel verschillende vogels. Dieren is slechts een klein onderdeel van deze bezienswaardigheid, het gaat namelijk om het totaalplaatje. Je leest maar weinig over deze plek terwijl hij weldegelijk de moeite waard is!

Oceanisch Museum
Als je meer over de cultuur, geschiedenis en de stad Bizerte wilt leren dan is het Oceanisch Museum de plek om heen te gaan. Het museum bezit een schat aan informatie waar je veel van kunt opsteken. Daarnaast zijn er diverse aquaria die het museum leuk en afwisselend maken. Er is horeca in het museum aanwezig maar dit is helaas alleen maar in drukke periodes geopend.

Verblijf
In Bizerte staan meerdere grote en kleine hotels. De mooie grote resorts zijn over het algemeen mooi aan de kust gelegen. Ze zijn redelijk luxe en van alle gemakken voorzien. De meest voordelige manier van naar Bizerte gaan is met een complete pakketreis. Hier zit dus een vliegreis, transfers en verblijf in een hotel bij inbegrepen. Afhankelijk van een hotel zit je all-inclusive.

Vervoer in de stad
Het centrum van Bizerte is niet zo heel groot. Om deze reden is alles eigenlijk wel prima te voet te doen. Gewoon lekker wandelen dus. Op deze manier kan je ook het beste om je heen kijken en meer over te stad te weten komen. Wanneer je niet wilt lopen kan je er ook altijd voor kiezen om met een taxi te gaan. Deze laatste zijn natuurlijk een stuk duurder.

Conclusie
De laatste jaren is Tunesië geen fijn vakantieland geweest. Er is sprake van terreur geweest en nog steeds wordt het land als onveilig gezien. De meeste ellende speelt zich in de het zuiden af bij de grenzen van Libië en Algerije. Het advies is daarom ook om daar niet te komen. In de noordelijke plaat Bizerte zou je gewoon op vakantie kunnen zonder al te veel risico te lopen. Het is een leuke plaats om één of twee weekjes van het zonnetje te genieten en de buurt een beetje te verkennen.