Top 5 bezienswaardigheden Barcelona

Wanneer je in Barcelona bent wil je vast wel een beetje cultuur snuiven. De stad is echter zo groot dat veel mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Om het makkelijk te maken hebben we hieronder een lijstje beschreven met de top 5 bezienswaardigheden van Barcelona.

Sagrada Familia
Waarbij je het idee hebt dat kerken van dit formaat verschrikkelijk oud zijn valt dat voor de schitterende Sagrada Familia reuze mee. Met de bouw werd in 1882 begonnen en is tot de dag van vandaag nog steeds niet helemaal klaar. De verwachting is dat de bouw rond 2025 klaar zal zijn en dan de officiële opening zal plaatsvinden. De kerk is ontworpen door de trots van Barcelona; Antoni Gaudí. Wist je trouwens dat Gaudí zelf begraven ligt in de kerk?

De kerk is één zeer belangrijke toeristische attractie van Barcelona geworden. Ondanks het feit dat deze nog niet af is kan hij wel bezocht worden, iets wat ook veel toeristen doen. Het is mogelijk om online kaartjes te kopen, dit scheelt soms uren wachten om binnen te komen. Eenmaal binnen zul je zien dat de binnenkant minstens zo indrukwekkend is als de buitenkant van de kerk.

Camp Nou Stadion
Iedere voetballiefhebber kent het stadion van FC Barcelona zonder enige twijfel. Camp Nou is het stadion van de club van Barcelona waar al tal van indrukwekkende wedstrijden zijn gespeeld. Alle grote voetballers van de wereld hebben hier topwedstrijden gespeeld. Het is mogelijk om een rondleiding door het stadion te doen. Je komt op alle plekken waar je grote helden hebben gelopen. Wat dacht je van de catacomben, de kleedkamers, de tribune en uiteraard het winkeltje waar je producten kunt kopen van FC Barcelona.

Picasso Museum
Het Picasso Museum behoort tot één van de meest populaire musea van Barcelona. De beroemde schilder Pablo Picasso is geboren in Malaga maar zijn hart lag in het mooie Barcelona. Hij heeft er gewoond en gestudeerd. Tijdens zijn leven in Barcelona had Picasso al zijn eerste exposities in de stad. Zoals de meeste schilders is ook Picasso na zijn overlijden in 1973 beroemder geworden dan ooit. Er zijn drie officiële musea over Picasso, het museum is Barcelona is de grootste en meest indrukwekkende. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen mensen het museum, het kan er daardoor soms erg druk zijn!

Park Güell
Park Güell is het wereldberoemde park gelegen in Barcelona en ontworpen door Antoni Gaudí. Het park is met 17 hectare behoorlijk groot te noemen. Het park is niet alleen ontworpen door Gaudí, het is gewoon Gaudí. Vanuit de gehele wereld komen mensen naar dit park om de duidelijk herkenbare stijl in de kunst van Gaudí te bewonderen. Banken in de vorm van een salamander, woningen in Gaudí stijl, pleinen met pilaren en nog veel meer. Met mooi weer kan het hier behoorlijk druk zijn, neem er de tijd voor want het is echt heerlijk om hier rond te struinen.

Las Ramblas
Je kunt niet zeggen dat je in Barcelona bent geweest als je niet op de Ramblas bent geweest. Dit is zonder enige twijfel de meest drukke en toeristische straat van Barcelona. Het is hier druk, heel druk en met heel veel mensen die hier net als jij willen kijken en flaneren. De straat is 1200 meter lang en loopt van Placa Catalunya tot aan de zee. Onderweg kom je van alles tegen. Barretjes, pleintjes, kunst, kiosken, restaurants, uitgaansgelegenheden en heel veel mensen. Neem eens een kijkje bij La Boquería, een prachtige versmarkt met heerlijke gerechten en producten. Eet eens een ijsje bij Rocambolesc, een ijssalon van een driesterren chef. Ga zo maar door, er zijn vele dingen om te zien en bekijken op de Ramblas.