Een dagje Central Park in New York

Je kunt niet in New York geweest zijn zonder door de groene longen van de stad te hebben gelopen. Ondanks dat je nog steeds midden in het drukke New York zit hoor je er na een paar stappen helemaal niks meer van. De rust is hier overduidelijk aanwezig en al het lawaai en drukke verkeer lijkt opeens even niet meer te bestaan. Buiten dat Central Park een mooi park is kan het ook nog eens heerlijk zijn tijdens je drukke stedentrip New York. Even de drukte de drukte laten en heerlijk alleen een plekje geven tijdens een uitgebreide wandeling of fietstocht. Dat het park in trek is bij de New Yorkers moge duidelijk zijn. Ook zij komen hier voor hun rust of om juist even lekker te sporten in de natuur.

Beste reisperiode
Je zou verwachten dat ik als beste reisperiode de zomer zou schrijven, maar ik wil dit eigenlijk helemaal open laten. Het park is namelijk in alle seizoenen schitterend. In de zomer kan je heerlijk picknicken en onder de schaduw van de bomen op het gras liggen. In de winter is het met sneeuw echt een prachtig plaatje, je kunt er zelfs schaatsen op de ijsbaan die hier ieder jaar wordt aangelegd. Of wat dacht je van de herfst, alle bomen krijgen prachtige kleuren terwijl je ziet dat de natuur in de lente weer hard aan het werk is om er iets prachtigs van te maken.

Wandelen door Central Park
Dit is wat de meeste mensen doen. Er zijn diverse wandelingen die je kunt maken door het park maar de meeste kiezen er voor om gewoon even lekker de rust te zoeken en een uurtje door het park te wandelen zonder een duidelijk doel. Dit is echt heerlijk om te doen. Als je echt wat meer bezienswaardigheden wilt bekijken in het park dan kan je beter niet gaan wandelen maar een fiets huren.

Fietsen door Central Park
Dit is de beste manier om Central Park en alle bezienswaardigheden te ontdekken. Er zullen maar weinig toeristen met eigen fiets in New York dus zijn er vele fietsverhuur bedrijfjes die je graag willen helpen. Er zijn fietstochten te verkrijgen op de plek waar je je fiets huurt of je kunt er voor kiezen om een tocht met gids (zelfs Nederlandssprekend!).

Met een New York Pass is het zelfs mogelijk om voor 3 uur lang gratis een fiets te huren. Op de website https://www.centralparknyc.org/activities/guides/bicycling kan je veel informatie vinden over het fietsen in Central Park, ook staat hier een plattegrond.

Voor fietsers hebben ze een eigen baan aangelegd. Als fietser probeer je zo veel mogelijk links te rijden, dat gaat net even anders dan dat wij hier in Nederland gewend zijn. Inhalen doe je rechts. Kinderen onder de 14 jaar zijn verplicht een helm te dragen en voor personen ouder dan 14 jaar is het zeker aan te raden een helm te dragen, deze zijn uiteraard verkrijgbaar bij de verhuurder van de fietsen.

Bezienswaardigheden
In het park zijn vele bezienswaardigheden die je zeker met een fietstocht goed kunt bekijken. Sommige bezienswaardigheden zijn in een paar tellen bekeken maar met anderen kan je er rustig een uur over doen, net wat je zelf wilt! Wij gaan een nieuw artikel maken waarin we de bezienswaardigheden van het Central Park beschrijven.