Bezienswaardigheden Central Park

Central Park Zoo
Ondanks dat dit niet zo’n hele grote dierentuin is en je er absoluut geen dag mee kunt vullen is het wel een plek waar toeristen en Amerikanen graag komen. Met bijna 150 soorten dieren kan je er makkelijk enkele uurtjes rondlopen en genieten van de rust. De ingang van de dierentuin ligt ter hoogte van 64th Street.

The Great Lawn
The Great Lawn (vertaald: het grote gazon) is in feite ook niks meer dan een enorm groot grasveld middenin het Central Park. Het is een plek waar mensen in de zomer graag naartoe komen om lekker een dagje te liggen op de handdoek en gezellig te picknicken. Daarnaast is het een plek waar in de zomer vele optredens, concerten en evenementen plaatvinden.

Belvedere Castle
Geloof het of niet, maar in 1870 waren ze op het ludieke idee gekomen om een heus kasteel te bouwen in Central Park. We hebben het hier over het Belvedere Castle. Heel groot is het net maar echt wel leuk genoeg om een paar mooie foto’s van te maken en je kunt over het dak wandelen. Hiervandaan heb je een leuk uitzicht over Turtle Pond. Het kasteel is overigens gebouwd op een fraaie rotspartij.

Bethesda Terrace
Deze plek wordt een beetje gezien als het hart van Central Park. Het woord “Bethesda” in de naam is vernoemd naar de grote fontein op het plein, een zeer beroemde fontein zelfs die in al veel films in beeld is geweest. De trappen die rondom het plein liggen geven een mooi uitzicht. Je moet er niet raar van opkijken als je onder de trappen een ware voorstelling krijgt van allerlei straatartiesten. Vanwege de goede akoestiek is dit een populaire plek om op te treden.

The Lake
Toch wel een bijzondere plek in de groene oase van New York is het aangelegde meer. Dit meertje wordt “The Lake” genoemd en is met name in de zomer een zeer populaire en drukke plek. Het is hier namelijk mogelijk om met een bootje over het meer te roeien. Een romantisch uitje! Even lekker dobberen op het water en onder de Bow Bridge doorvaren. Deze gietijzeren brug is één van de oudste bruggen van Amerika. Het huren van een bootje kan bij The Loeb Boathouse, hier kan je ook online reserveren.

Sheep Meadow
Het woordje “sheep” (vertaald “schaap”) komt bij deze plek natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. Tot 1934 was dit een plek in New York waar nog schapen liepen. Vanaf dat moment werd het echt betrokken bij de rest van het park en is het vooral een plek geworden waar mensen heen komen om te rusten. Zonnen en picknicken wordt hier dan ook veelvuldig met grote families gedaan. Neem je camera mee, je kunt hier mooie foto’s maken van de wolkenkrabbers van de stad die boven de bomen uit torenen.

Zoals je ziet is er naast het rustig wandelen en fietsen in het park echt heel veel te beleven. Ga ook eens rustig op een bankje zitten en geniet van wat je ziet en wie je ziet. Een grote diversiteit aan mensen loopt hier rond, allemaal om even lekker tot rust te komen en genieten van het bijzondere park!