Koh Phangan

Zodra de meeste mensen Koh Phangan horen dan is het eerste waar ze aan denken de wereldberoemde Full Moon Parties. Gelukkig heeft het eiland nog veel meer te bieden dan dat en wordt het door een breed publiek bezocht.

Duiken en snorkelen
Ondanks dat het naastgelegen eiland Koh Tao tal van schitterende duiklocaties heeft mag Koh Phangan eigenlijk ook helemaal niet klagen hoewel ze hier niet echt bekend om zijn. Op het eiland zijn diverse duikscholen te vinden waar je vrije duiken bij kunt boeken maar ook een duikopleiding kunt volgen. Duikscholen maken gebruik van de omliggende riffen maar varen ook geregeld uit naar de nabij gelegen eilanden Koh Tao en Ang Thong National Marine Park.

Snorkelen kan op diverse plekken rondom het eiland en je zult de mooist gekleurde tropische vissen zien. Met een beetje kom je zelfs een schildpad tegen, deze worden hier namelijk geregeld gespot.

Full Moon Party
De grote happening van het eiland is de Full Moon Party. Het tegenwoordig iets uit de hand gelopen party is in de jaren tachtig ontstaan door een groepje backpackers die zin hadden in een feestje op het strand. Doordat je vanaf Koh Phangan de maan goed kunt zien werd de reden voor het feestje de Full Moon Party. Door de jaren heen is het groter en groter geworden waardoor er tegenwoordig vanuit heel Azië toeristen op het eiland afkomen en de meest beroemde internationale DJ’s de muziek regeren. Kijk niet gek op als je een drankje besteld dat je een emmer met een paar flessen drank krijgt, dit is hier de normaalste zaak van de wereld! Vuurspuwers en glow-in-the-dark verf op je lichaam maken de full moon party helemaal compleet.

Stranden
Op het eiland van Koh Phangan zijn diverse mooie stranden te vinden. Het strand van Haad Rim waar de Full Moon Parties worden gehouden is een mooi wit strand waar het ook een gezellige en drukke bedoeling is op het moment dat er geen feesten gegeven worden. Het strand wordt voornamelijk druk bevolkt door backpackers en jongeren dus voor je rust moet je hier zeker niet naar toe gaan. Voor een goede vibe met veel muziek zeker weer wel!

Als je mooie rustige stranden wilt kan je het beste naar het oosten van het eiland gaan. Hier heb je echt ongerepte witte stranden waar je heerlijk onder de palmbomen kunt chillen en genieten van de stilstaande tijd en het niets om je heen.

Natuur
Het eiland is net als veel andere eilanden in deze omgeving een flinke berg die uit de oceaan omhoog komt. De buitenste rand is veelal zandstrand en naarmate je meer naar binnen gaat wordt het een bergachtig gebied met een mooie dichte jungle. Door het bergachtige gebied kan je op diverse plekken mooie watervallen vinden. Tevens is er in de buurt van Nam Tok Phaeng een mooi uitzichtpunt waarbij je een prachtig uitzicht hebt over het eiland en de omliggende omgeving, zeker de moeite waard!

Verblijf
Op het eiland zijn diverse hotels, resorts en appartementen te vinden. De prijzen zijn over het algemeen heel schappelijk hoewel je natuurlijk ook voor de iets meer luxe slaapgelegenheden kunt gaan.Hoe er te komen
Wanneer je naar Koh Phangan wilt gaan is de standaard route via Koh Samui. Dagelijks vertrekken er meerdere boten vanaf Koh Samui naar het veel kleinere eiland. De kosten hiervan zijn heel laag en zeker een aanrader als je in de buurt bent en er tijd voor hebt.