Ang Thong Marine Park bij Koh Samui

Wist jij dat er op ongeveer 1,5 uur varen vanaf Koh Samui een waar paradijs van 42 verschillende eilandjes bij elkaar uit de zee verijst? We hebben het hier over het Ang Thong National Marine Park. Dit park heeft een stoere geschiedenis waar je eenvoudig de meest spannende jongensboeken over zou kunnen schrijven.

Geschiedenis
Doordat er vele eilandjes dicht bij elkaar liggen was dit een verzamelplek voor piraten die hier verscholen zaten in de dichte jungle en grotten die op de eilanden te vinden waren. In de tijd van de piraten was het hier niets minder dan een onveilig gebied. Toen de piraterij afnam en ze op een gegeven moment verdwenen waren werd er een basis van de marine opgericht. Je raadt het waarschijnlijk al, hier kom de naam Ang Thong National Marine Park vandaan. Vanaf de tachtiger jaren is het ruim 100 km2 tellende gebied beschermd natuurgebied geworden, gelukkig maar!

Excursies
Vanuit Koh Samui vertrekken dagelijks boten naar Ang Thong Marine Park. Er zijn vele bureaus op Koh Samui te vinden die deze excursie in het pakket hebben zitten. Het is gebruikelijk om de trips van één dag te kiezen maar er zijn ook meerdaagse trips hoewel je dan zelf een overnachting zult moeten regelen. Om het jezelf makkelijk te maken kun je deze excursie ook al lekker en eenvoudig online vanuit Nederland boeken.

De trip
Ondanks dat er 42 verschillende eilanden zijn om te bezoeken zul je over het algemeen slechts twee van deze eilanden bezoeken. Gelukkig zijn dit wel de twee mooiste eilanden, namelijk Koh Mae en Koh Wua Talep.

Op Koh Mae kan je een flinke wandeling omhoog maken om hier uit te komen bij een meertje in de bergen. Dit meertje met prachtige kleur wordt hier de Blue Lagoon genoemd en geeft prachtige foto’s. Het mooie blauwe water steekt schitterend af tegen de groene omgeving. Als je weer terug naar beneden loopt kan je nog even genieten op een mooi strandje. Als je nog een beetje sportiever wilt doen kan je tegen een kleine extra betaling kajaks huren en een onder begeleiding van een gids een stukje om het eiland varen.

In de middag ga je naar het volgende eiland, dit is Koh Wua Talep. Dit eiland wordt een beetje gezien als het hoofdeiland van Ang Thong National Marine Park. Er is hier een restaurant en zelfs de mogelijkheid om te overnachten. Het hoogtepunt van het eiland is ook gelijk het hoogste punt. Na een pittige klim van 500 meter hoogte kom je op het viewpoint. Je hebt vanaf hier een schitterend uitzicht over het nationale park. Vergeet zeker geen fotocamera mee te nemen, een extra fles met water is ook belangrijk want de klim van 500 meter is echt heel zwaar! Je moet in goede conditie zijn om deze klim te kunnen maken. Eenmaal boven ben je deze klim na het zien van het uitzicht zo weer vergeten.

Aan het einde van de middag vertrekken alle excursiebootjes weer naar hun vertrekpunt en zul je een onvergetelijke dag hebben gehad!

Overnachten
Er is een mogelijkhei om op Koh Wua Talep te overnachten. Het is niet eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen omdat dit nogal een populaire overnachting is en het aantal slaapplaatsen maar beperkt is. Via de website http://nps.dnp.go.th/reservation.php kan je Mu Ko Ang Thong National Park kan kiezen en een huisje proberen te reserveren. Je kunt maximaal drie nachten achter elkaar een huisje boeken. Mocht je de tijd en kans hebben om een huisje of tentje te reserveren is dat een echte aanrader!