5 reden om Bali te bezoeken

Bali is een prachtig eiland en is razend populair bij vele mensen. Doordat er steeds meer toeristen naar het eiland gaan en positief terugkeren besmetten ze anderen ook met het Balivirus. Naar verwachting zullen er meer en meer bezoekers naar Bali gaan om het te ontdekken. Hieronder 5 redenen die het de moeite waard maken om een bezoekje aan Bali te brengen.

Het lekkere eten en drinken
Als je op vakantie bent dan wil je ook echt genieten. Genieten door middel van lekker en drinken om is voor veel mensen heel belangrijk. Op Bali is de keuze aan restaurants heel groot. Van heel eenvoudig tot zeer luxe aan het strand. De Indische keuken is geliefd en op Bali proef je ook de liefde waarmee de Balinese bevolking de gerechten bereid. De vele kruiden en (pittige) pepers, de verse ingrediƫnten en het koken met de hele familie tezamen. Of het nu gaat om een eenvoudige nasi, een loempia of een uitgebreide rijsttafel, het is altijd lekker! Waar je in andere landen het advies krijgt om niet zomaar iets bij een eetstalletje langs de weg te eten raden we je juist aan om dit op Bali wel te doen. Een ander bijkomend voordeel is dat de prijzen over het algemeen heel laag zijn. Zo betaal je voor een heerlijk bord met verse nasi slechts een paar Euro. Dit in combinatie met een lekkere koude Bintang (biertje) maakt je een gelukkig mens! Tip, volk een kookcursus op Bali en leer om te gaan met de vele ingrediƫnten en specerijen!

De vriendelijke bevolking
Naar mijn mening is geen enkele bevolking zo gastvrij op de wereld als op Bali. De altijd goedlachse bevolking zegt altijd gedag, wil je helpen waar mogelijk en vertellen je graag over het eiland met alle bijbehorende tradities. Wellicht dat dit afhankelijk is van het geloof, op Bali wonen namelijk veel Hindoes. Ze betrekken toeristen graag bij ceremonies en nodigen je hier ook rustig voor uit. Weigeren is niet netjes en sta hier ook gerust voor open, je zult een geweldige tijd hebben. Wij hebben al snel de neiging dat we iets terug moeten doen als iemand aardig voor je is, dat is daar echt nergens voor nodig. Geld geven aan iemand die vriendelijk tegen je doet is niet gepast en kan soms voelen als een belediging.

De natuur
De natuur op Bali is heel divers. Van mooie stranden met een helderblauwe zee tot dichte jungle en alles wat daar tussenin zit. Bij Sanur en Lovina zijn naar onze mening de mooiste stranden te vinden. Waar het in Sanur knap druk kan zijn is het in het noorden bij Lovina een stuk rustiger. Lekker met je voetjes door het zand is even lekker je koppie legen. Als je van wat meer actie houdt is het een leuk idee om de berg Mount Batur te beklimmen of lekker te gaan raften in de regio van Ubud. Als je dan toch in Ubud bent neem dan meteen de felgroene rijstvelden even mee om te bekijken, dit is een prachtig gezicht!

De onderwaterwereld
De wateren rondom Bali zijn met name aan de oostkant van het eiland kraakhelder en altijd van een lekkere temperatuur. Er zijn daarom ook vele mensen die hier graag komen duiken en snorkelen. Er zijn enkele plekken langs de kust waar je vanaf het strand kunt duiken en snorkelen maar er zijn ook plekken waar je met een boot vertrekt naar een andere plek in de buurt om het water in de gaan. Vanaf het plaatsje Pemuteran kun je met een bootje naar het onbewoonde eilandje Menjangan om hier te snorkelen. Je kunt hier genieten van een schitterende onderwaterwereld met schildpadden, gekleurde vissen en prachtige koralen.

Ubud
We kiezen deze plaats in het midden van het eiland uit als reden om naar Bali te gaan. Ubud is een oude plek waar veel kunstenaars komen, het heeft een beetje een hippie achtige uitstraling. Maar dat is het niet alleen. Ubud heeft vele mooie rijstvelden, stokoude tempels die je kunt bezoeken, het bekende Monkey Forest en een grote markt waar je heen kunt voor lokale producten. De markt heeft een toeristisch gedeelte met veel souvenirwinkels maar ook een groot deel waar levensmiddelen worden verkocht. Hier kan je verse groente en fruit kopen maar ook vele soorten kruiden en vlees en vis. Het is echt een plaats waar je geweest moet zijn tijdens je tripje naar Bali.