Ubud Monkey Forest

Het Monkey Forest is zonder twijfel één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Bali. Het park is gelegen in het culturele plaatsje Ubud en zoals de de naam al aangeeft leven hier meer dan 500 apen. Je komt niet alleen naar het park om apen te bekijken maar je komt in het park om te genieten van de prachtige natuur, de schitterende begroeide tempels en ja ook om de brutale apen te bekijken.

De apen
Het park telt meer dan 500 apen. Het zijn grijze makaken die duidelijk te herkennen zijn aan hun lange staarten. De apen zijn helemaal niet bang voor mensen en zijn daardoor heel goed op de foto te zetten. Bij de ingang van het park kan je bananen kopen die je in het park aan de apen kunt voeren. Pas hier mee op. De apen zien direct bij jouw binnenkomst dat je bananen bij je hebt en aarzelen ook niet om dit uit je handen te grijpen, ze kunnen hierbij soms zelfs behoorlijk agressief worden. Let ook op dat je tas goed dicht is en dat je geen losse spullen bij je hebt want ze pakken het zo van je af. De apen zijn natuurlijk wel leuke dieren en laten we eerlijk zijn, het is heerlijk om te zien dat mensen de bananen kopen en direct worden belaagd door de apen zodra ze het park binnen komen.

Het park
Het bos waarin de apen leven is werkelijk schitterend. Er zijn meer dan 100 soorten planten te vinden en je kijkt je ogen uit. Enorme bomen met lange lianen maken het tot een sprookjesachtig geheel. Door de lichtval van de zon tussen de bomen door kan je hier schitterende foto’s maken, zorg dus dat je je camera bij je hebt.

Het park is verder heuvelachtig met her en der een paar steile klimmetjes. Op aangegeven paden kan je het park verkennen en soms kom je groepjes apen tegen die op een brug of een tempel liggen te slapen of met zichzelf bezig zijn. Zeker in het begin van het park kan het nog wel druk zijn met toeristen maar je zult zelf merken dat wanneer je wat verder het park in gaat de drukte snel zal afnemen.

Tempels
In het park zijn drie tempels te bekijken. Ze zijn mooi opgenomen in de natuur en deels toegankelijk voor toeristen. De tempels zijn een belangrijk onderdeel van het park, ook nog steeds voor de lokale bevolking. De omgeving waarin de tempels liggen, de schitterende details van de beelden rondom de tempels, de apen die er hun onderkomen vinden en de groene begroeiing rondom de tempels maken er een uniek schouwspel van. De drie tempels die er te vinden zijn heten de Pura Dalem Agung (de meest indrukwekkende), de Pura Beiji en de Pura Prajapati.

Ligging
De tempel is gelegen net een klein stukje buiten het direct centrum van Ubud. Hierdoor kan je er prima heen wandelen vanaf het centrum. Het is gelegen aan de Monkey Forest Road. Mocht je het niet direct kunnen vinden dan kan je het eenvoudig vragen, iedereen weet het te vinden. Als je met een scooter of auto komt dan kan je deze eenvoudig voor de deur parkeren.