4 redenen om naar Denemarken op vakantie te gaan

Wil je eens een andere vakantie dan het gros van de Nederlanders en Belgen. Durf je het aan om een jaartje zonder zongarantie te zitten en een keer richting het noorden te rijden in plaats van naar zuiden van Europa? Als je er graag op uittrekt in de natuur, rust tijdens je vakantie fijn vindt en ook van leuke plaatjes houdt dan is Denemarken echt jouw land! In dit artikel gaan we je overtuigen om je volgende vakantie naar Denemarken te boeken. Hiervoor hebben we een aantal redenen beschreven die daarmee helpen.

De natuur
Denemarken beschikt over een schitterende natuur. De oppervlakte van het land is vergelijkbaar met Nederland maar het aantal inwoners vele malen lagen. Er blijft dan veel ruimte over voor ongerepte natuur. Door de lange kustlijn van het land zijn er vele kilometers lang zandstrand met duingebied waar je urenlang kunt wandelen. In de zomer kan je heerlijk zwemmen en heb je als je even zoekt een groot strand voor jezelf alleen. De temperatuur van het water komt overeen met onze eigen Noordzee dus zeker in de zomer is dit echt heerlijk! Probeer ook zeker even een zonsondergang mee te pakken, dat is hier echt schitterend.

Naast de kust beschikt het land ook over prachtige bebossing. Zo kan je in het binnenland op vele plekken het bos in en zijn er ook talloze meren die je kunt bekijken. Fietsen, wandelen en watersporten zijn dan ook veel gedane buitensporten in het land.

Soorten verblijfplekken
Denemarken is heel toegankelijk voor toeristen, alle wegen zijn goed en de mogelijkheid om ergens te slapen is vrijwel overal aanwezig. Er zijn diverse campings te vinden in Denemarken. Met de camper, caravan of tent kamperen is dan ook geen enkel probleem. Campings zijn er veel te vinden, de ene is luxer dan de anderen en vaak zijn het grote grasvelden om op te bivakkeren. Sanitair en overige faciliteiten zijn over het algemeen tiptop in orde maar verschillen uiteraard per camping. Er zijn ook een paar parken van Landal in Denemarken, hier kan je een huisje huren en je vakantie uiteraard helemaal zelf indelen.

Wat Denemarken zo bijzonder maakt is het feit dat veel mensen die in de stad wonen een tweede huisje in de natuur hebben. Veel van deze huisjes liggen in de duinen met in de weide omtrek geen andere huizen. Dit soort woningen worden te huur aangeboden in de periode dat de eigenaar hier niet verblijft. Er zijn diverse websites op internet te vinden waar deze woningen bij elkaar staan, de prijzen zijn heel schappelijk. Wanneer je in een vakantiehuisje verblijft heb je zeker weten de tijd van je leven!

Perfect voor een vakantie met kinderen
Denemarken is een land dat bij uitstek geschikt is voor kinderen. De hygiĆ«ne is vergelijkbaar met Nederland en BelgiĆ«, dus ook met douchen en baby’s verschonen kan dit veilig en schoon gebeuren. De Denen zijn gek op kinderen en heten ze overal van harte welkom.

Als je met de kids op vakantie bent hoort een bezoekje aan Legoland er natuurlijk wel bij. Ze zullen een geweldige dag hebben waar de kleine bouwsteentjes centraal staan. Naast Legoland zijn er nog vele bezienswaardigheden en attracties voor kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Labyrinthia en de regio Djursland is ook heel leuk om te bezoeken. Verder heb je de natuur waar kinderen zich geweldig kunnen vermaken. Zandkastelen bouwen op het strand, zoeken naar beestjes in het water en struinen door het bos. Iedere avond zullen ze weer moe en voldaan in slaap vallen,

De leuke steden en plaatjes
Met stip op nummer 1 staat natuurlijk Kopenhagen. De stad is de hoofdstad van Denemarken en je kunt je er zeker voor 1 of 2 dagen vermaken. Er is voldoende te zien. Ook plaatsen als Aalburg, Silkeborg en Aarhus zijn zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. De plaatsen zijn gezellig, modern met in de zomer leuke terrasjes.