Auto huren op Koh Samui

Auto huren op Koh Samui

Een auto huren op Koh Samui, wel of niet doen? Wij zeggen volmondig ja, maar er zijn natuurlijk wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Het is een ander land met een andere manier van werken, eh rijden.

Wanneer je een auto gaat huren op Koh Samui zul je hierdoor heel veel vrijheid krijgen. Zeker wanneer je met je gezin op vakantie bent dan kan een eigen auto echt een uitkomst zijn. Als je nu besluit ergens naartoe te gaan dan kan dat gewoon. Als je onderweg een mooi plekje tegenkomt voor een foto dan stop je en maak je die mooie foto. Allemaal voordelen van de huurauto.

Leeftijd en rijbewijs
Om op Koh Samui een auto te mogen huren zul je je aan bepaalde regeltjes moeten houden. Zo is er bij de meeste verhuurbedrijven een minimum en maximum leeftijd waarmee je een auto mag huren. Je zult minsten 21 jaar oud moeten zijn (soms zelfs 23), anders krijg je de auto niet mee. Ook zit er een maximum leeftijd aan, deze verschilt per organisatie.

Daarnaast is het belangrijk dat je een internationaal rijbewijs hebt. Deze kan je eenvoudig bij een ANWB winkel ophalen. De kosten hiervan liggen net onder de 20 Euro en je kunt het rijbewijs direct meenemen. Let wel op dat je een pasfoto bij je hebt, deze heb je nodig bij je aanvraag.

Waar huren
Het is helemaal aan jezelf waar en wanneer je een auto wilt huren. Wanneer je precies weet dat je een auto voor een bepaalde periode wilt huren dan kan het handig zijn om een verhuurbedrijf online te zoeken. Ons advies is om altijd voor een bekende internationale organisatie te gaan omdat je hier met verzekeringen de meeste zekerheid hebt.

Online kom je echt diverse verhuurbedrijven tegen waar je zelf kunt kiezen in wat voor type auto je wilt rijden en zie je heel transparant wat de kosten zijn. Let ook op of je er alleen in mag rijden of dat je met meerdere personen mag besturen (al dan niet tegen betaling).

Wanneer je gewoon een dagje weg wilt en het eiland wilt gaan verkennen dan is het wellicht handig om ter plekke een auto te huren. Er zijn vele verhuurbedrijven, zeker in de buurt van het vliegveld.

Kosten
De kosten voor het huren van een auto voor een dag vallen best wel mee. Voor een normale personenwagen (automaat) betaal je omgerekend ongeveer 30 Euro. Wanneer je een grotere auto wilt, denk aan bijvoorbeeld SUV, dan zijn de kosten ongeveer 50 Euro. Dit kan per aanbieder natuurlijk een beetje verschillen. We raden je sterk aan om bij het huren van de auto een all-risk autoverzekering af te sluiten. Dit zijn behoorlijke extra kosten maar op het moment dat je in een ongeluk verwikkeld zit en geen verzekering hebt ben je alleen maar meer geld kwijt.

Het verkeer
De wegen op Koh Samui zijn over het algemeen wel goed. Veelal asfalt met af en toe een hobbel of kuil. Wat in het begin zeker even wennen zal zijn is dat niemand zich in het verkeer netjes aan de regeltjes houdt. Het is chaotisch waarbij veel mensen zich ook nog eens niet aan de snelheid houden. Hoe vreemd het ook klinkt, dit went allemaal vrij vlot en al snel doe je gewoon rustig mee met de rest van het verkeerd. Let wel goed op honden, deze kunnen vanuit het niks zomaar de straat oversteken. Zeker in het donker kan dit wel eens een dingetje zijn.